Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι δυτικές ελίτ πιστεύουν ότι θα μας συντρίψουν με τη δύναμη των όπλων

Ρωσία: Οι δυτικές ελίτ πιστεύουν ότι θα μας συντρίψουν με τη δύναμη των όπλων
Το Κίεβο σχεδίαζε τιμωρητική επίθεση στο Donbass τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2022 λέει η Ρωσία
Οι δυτικές ελίτ πιστεύουν βαθιά ότι είναι δυνατό να συντρίψουν τη Ρωσία με τη δύναμη των όπλων υποστήριξε ο Sergei Naryshkin, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, ο οποίος επισήμανε πως το Κίεβο είχε σχεδιάσει μια «τιμωρητική επίθεση» κατά του Donbass την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2022 που τελικά απετράπη με τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Προφανώς, κάποιοι έπεισαν τους εαυτούς τους ότι δεν υπήρξε καμία άμυνα στο Οχυρό του Brest, κανένα Stalingrad, καμία Μάχη του Kursk στην ιστορία, ότι δεν υπήρξε ενδεχομένως κόκκινο λάβαρο στη νίκη επί της Reichstag, με αποτέλεσμα οι δυτικές ελίτ να πιστέψουν ότι είναι δυνατό να συντρίψουν τη Ρωσία με τη δύναμη των όπλων» υπογράμμισε ο Naryshkin κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Πληρώνουν οι Ουκρανοί την αυταπάτη

«Τις πιο βαριές συνέπειες αυτής της βαθιάς αυταπάτης αισθάνονται σήμερα οι στρατιωτικοί των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και οι μισθοφόροι των δυτικών κρατών, οι οποίοι σκοτώνονται μαζικά στο μέτωπο για τα συμφέροντα των κύκλων εξουσίας της Ουάσινγκτον και άλλων πρωτευουσών κρατών μελών του ΝΑΤΟ που είναι τελείως ξένα προς αυτούς» υποστήριξε ο Naryshkin.
Όπως είπε, υπό αυτές τις συνθήκες «υβριδικής επιθετικότητας που εξαπολύει μια ολόκληρη ομάδα ολοκληρωτικών -φιλελεύθερων καθεστώτων της Δύσης εναντίον της χώρας μας, η ιστορία, δυστυχώς, γίνεται πεδίο μάχης» υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ετοίμαζαν τιμωρία για το Donbass

Όπως είπε ο Naryshkin, το καθεστώς του Κιέβου είχε σχεδιάσει να εξαπολύσει μια «τιμωρητική επίθεση» κατά του Donbass για τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2022 κατόπιν σχετικών παραινέσεων της Δύσης.
Σχέδια που ωστόσο ανετράπησαν με την επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022.
«Είχαμε λάβει επαρκείς πληροφορίες για την απόφαση που είχε λάβει το Κίεβο και για τη συγκέντρωση ισχυρών δυνάμεων γύρω από το Donbass προκειμένου να το «στραγγαλίσουν».
Μετά την έναρξη της επιχείρησης μας, εντοπίστηκαν έγγραφα που πιστοποιούσαν ότι το Κίεβο σχεδίαζε πραγματικά με τη συγκατάθεση ή ακόμα και την προτροπή των Δυτικών, να ξεκινήσει μια τιμωρητική επίθεση κατά των κατοίκων του Donbass στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου του 2022» υπογράμμισε ο Naryshkin, υπενθυμίζοντας πως παρά τις συμφωνίες του Μινσκ, ούτε οι Δυτικοί ούτε οι Ουκρανοί τήρησαν τις δεσμεύσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης