Η έρευνα, που διεξήχθη στην Ελλάδα και την Τουρκία μεταξύ 14 και 16 Ιουνίου με τη συμμετοχή πάνω από 1.800 ατόμων, αποκάλυψε ότι πάνω από το 95% των Τούρκων ισχυρίζονται ότι ο μπακλαβάς είναι δικό τους πιάτο
Προσδεθείτε... για μια αναμέτρηση με επικάλυψη ζάχαρης, σιροπιού καθώς μια συναρπαστική έρευνα που διεξήχθη στην Ελλάδα και την Τουρκία δείχνει και τα δύο έθνη να λαχταρούν τη νίκη στη μεγάλη συζήτηση για τον... μπακλαβά.
Η έρευνα, που διεξήχθη στην Ελλάδα και την Τουρκία μεταξύ 14 και 16 Ιουνίου με τη συμμετοχή πάνω από 1.800 ατόμων, αποκάλυψε ότι πάνω από το 95% των Τούρκων ισχυρίζονται ότι ο μπακλαβάς είναι δικό τους πιάτο.
Εν τω μεταξύ, πάνω από τα δύο τρίτα των Ελλήνων που ερωτήθηκαν υποστήριξαν ότι ο μπακλαβάς είναι δικός τους και το ένα τρίτο αναγνώρισε ότι είναι τουρκική λιχουδιά.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η προτίμηση για γέμισμα διαφέρει επίσης μεταξύ των γειτονικών χωρών.
Σχεδόν στο 57% των Ελλήνων αρέσει τα καρύδια, ενώ πάνω από το 56% των Τούρκων προτιμά τον μπακλαβά με φιστίκια Αιγίνης.
Το 2013, ο μπακλαβάς από την επαρχία Gaziantep της Τουρκίας έγινε το πρώτο τουρκικό προϊόν που εγγράφηκε στον κατάλογο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση και προστασία των ονομάτων ποιοτικών γεωργικών προϊόντων.
Τελικά ο νικητής θα αναδειχθεί... στο πιάτο όσων γευτούν και τα μεν και τα δε εδέσματα.
Από εμάς, καλή όρεξη!
www.bankingnews.gr
Η έρευνα, που διεξήχθη στην Ελλάδα και την Τουρκία μεταξύ 14 και 16 Ιουνίου με τη συμμετοχή πάνω από 1.800 ατόμων, αποκάλυψε ότι πάνω από το 95% των Τούρκων ισχυρίζονται ότι ο μπακλαβάς είναι δικό τους πιάτο.
Εν τω μεταξύ, πάνω από τα δύο τρίτα των Ελλήνων που ερωτήθηκαν υποστήριξαν ότι ο μπακλαβάς είναι δικός τους και το ένα τρίτο αναγνώρισε ότι είναι τουρκική λιχουδιά.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η προτίμηση για γέμισμα διαφέρει επίσης μεταξύ των γειτονικών χωρών.
Σχεδόν στο 57% των Ελλήνων αρέσει τα καρύδια, ενώ πάνω από το 56% των Τούρκων προτιμά τον μπακλαβά με φιστίκια Αιγίνης.
Το 2013, ο μπακλαβάς από την επαρχία Gaziantep της Τουρκίας έγινε το πρώτο τουρκικό προϊόν που εγγράφηκε στον κατάλογο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση και προστασία των ονομάτων ποιοτικών γεωργικών προϊόντων.
Τελικά ο νικητής θα αναδειχθεί... στο πιάτο όσων γευτούν και τα μεν και τα δε εδέσματα.
Από εμάς, καλή όρεξη!
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών