Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα χαλάρωση νομισματικής πολιτικής αναμένεται από την Bank of England

Νέα χαλάρωση νομισματικής πολιτικής αναμένεται από την Bank of England
Μετά την αναμονή των επενδυτών για την περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από τη Federal Reserve, και η Bank of England αναμένεται να ανακοινώσει νέα χαλάρωση της πολιτικής της με σκοπό να δώσει ώθηση στην οικονομία.
Σύμφωνα μάλιστα και το κέντρο οικονομικών και επιχειρηματικών ερευνών της χώρας, η ΒοΕ θα ανακοινώσει νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων ύψους 100 δισ. στερλινών.
Υπενθυμίζεται ότι το επιτόκιο της ΒοΕ βρίσκεται στο 0,5%, ήτοι ιστορικά χαμηλά, ενώ “τρέχει” πρόγραμμα 200 δισ. στερλινών για αγορά χρεογράφων από το αμερικανικό δημόσιο. Το κέντρο ερευνών θεωρεί ότι το επιτόκιο θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι “τουλάχιστον” τα τέλη του 2012. “Αναμένουμε τις αρχές να κινήσουν περισσότερους μοχλούς ανάπτυξης, από αυτούς που κινεί η κυβέρνηση για δημοσιονομική προσαρμογή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κέντρο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κέντρου η οικονομική ανάπτυξη τους τρεις πρώτους μήνες του 2011 στη Μ. Βρετανία θα διαμορφωθεί στο 0,1%, με τις πιθανότητες να υποχωρήσει σε νέα ύφεση στο 50%. Η ανάκαμψη θα είναι αργή και σταδιακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης