Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκωμιαστικά σχόλια από τη Moody's στην Πορτογαλία

Εγκωμιαστικά σχόλια από τη Moody's στην Πορτογαλία
Το εγκώμιο της πορτογαλικής οικονομίας έπλεξε η Moody's στην τελευταία έκθεση της, στην οποία και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας βρίσκεται στο Α1. Η πορτογαλία διαθέτει ισχυρούς θεσμούς και σημαντικές αντοχές απέναντι σε κινδύνους που προκαλούνται από τις αδύναμες οικονομικές προοπτικές.
Η ικανότητα της χώρας να δανείζεται με χαμηλό επιτόκιο έχει τεσταριστεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, επισημαίνει η Moody's, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι εμφάνισε σημαντική ανθεκτικότητα στις πιέσεις που δέχτηκε σχετικά με την αγορά ακινήτων, τον τραπεζικό κλάδο και τα “τοξικά” ομόλογα.
Κατά τη Moody's, η πορτογαλική κυβέρνηση ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις πιέσεις που δέχεται για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην ενίσχυση της οικονομίας της, ενώ όταν έχει χρειαστεί να λάβει μέτρα το έχει κάνει με μεγάλη ταχύτητα και ευκολία.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η πορτογαλική κυβέρνηση ενέκρινε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2011, το οποίο πρέπει να παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο σήμερα, Παρασκευή, ώστε να ψηφιστεί στις 29 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης