Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανηγυρίζουν οι Ουκρανοί για το θάνατο Ρώσου διοικητή υποβρυχίου - Στα ΜΜΕ η φωτογραφία του, με την ένδειξη «εκκαθαρισμένος»

Πανηγυρίζουν οι Ουκρανοί για το θάνατο Ρώσου διοικητή υποβρυχίου - Στα ΜΜΕ η φωτογραφία του, με την ένδειξη «εκκαθαρισμένος»
Ο Stanislav Rzhitsky πυροβολήθηκε στην πόλη Krasnodar και η λέξη "Liquidated" ("Εκκαθαρισμένος") εμφανίστηκε σε μια φωτογραφία, με τα προσωπικά στοιχεία του, στην ουκρανική ιστοσελίδα, Myrotvorets
Νεκρός βρέθηκε ο Ρώσος διοικητής υποβρυχίου Stanislav Rzhitsky, λίγες ώρες αφού "εμφανίστηκε στη μαύρη λίστα της Ουκρανίας, με τους φερόμενους ως εγκληματίες πολέμου.
Ο Stanislav Rzhitsky πυροβολήθηκε στην πόλη Krasnodar και η λέξη "Liquidated" ("Εκκαθαρισμένος") εμφανίστηκε σε μια φωτογραφία, με τα προσωπικά στοιχεία του, στην ουκρανική ιστοσελίδα, Myrotvorets, μια τεράστια ανεπίσημη βάση δεδομένων για άτομα που θεωρούνται εχθροί της Ουκρανίας.
Ο Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος που διοικούσε υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα και περιλαμβανόταν σε ουκρανική μαύρη λίστα, σκοτώθηκε από άγνωστο ενώ έκανε το πρωινό του τρέξιμο.
Ο Anton Gerashchenko, σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, έγραψε στο Twitter ότι τα "μέχρι στιγμής η ρωσική αστυνομία δεν μπορεί να βρει ούτε μία κάμερα παρακολούθησης που να δείχνει τη διάπραξη του εγκλήματος. Η έρευνα συνεχίζεται", δήλωσε ο κ. Gerashchenko.
Το Baza, ένα ρωσικό κανάλι Telegram με διασυνδέσεις στις υπηρεσίες ασφαλείας, δήλωσε ότι ο δολοφόνος θα μπορούσε να έχει παρακολουθήσει τις κινήσεις του Rzhitsky στο Krasnodar στην εφαρμογή Strava, όπου δημοσίευσε λεπτομέρειες για την τακτική του διαδρομή τζόκινγκ και πόσο χρόνο χρειάστηκε για να την ολοκληρώσει.
Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και τα στρατιωτικά ιστολόγια ανέφεραν ότι ο Rzhitsky ήταν αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής κινητοποίησης στην πόλη και είχε προηγουμένως διοικήσει το υποβρύχιο "Krasnodar" στη Μαύρη Θάλασσα.
Πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην πλάτη και το στήθος και πέθανε επί τόπου, ανέφεραν οι αναφορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης