Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος για τους νέους Ουκρανούς η διά της βίας επιστράτευση με απαγωγή τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Τρόμος για τους νέους Ουκρανούς η διά της βίας  επιστράτευση με απαγωγή τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις
Τα video με τις απαγωγές που έγιναν viral και η εκτεταμένη διαφθορά στα στρατολογικά κέντρα
Σχετικά Άρθρα
Σε τρομοκρατικές μεθόδους καταφεύγει Ουκρανικός στρατος για να εντάξει νέο προσωπικό στο δυναμικό του
Καθώς το ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας στο μέτωπο αρχίζει να μειώνεται, οι στρατιωτικοί ηγέτες της χώρας σε κατάσταση ολοένα και μεγαλύτερης απελπισίας αναζητούν νεοσύλλεκτους για να επανδρώσουν την αντεπίθεσή της εναντίον της Ρωσίας.
Ωστόσο, ο αριθμός των νέων που προσφέρθηκαν εθελοντικά για μια τέτοια πρόκληση έχει πέσει κατακόρυφα.
Η βίαιη επιστράτευση νεαρών ανδρών από ουκρανούς αξιωματικούς στρατολόγησης στρατού καταγράφεται εδώ και ενάμιση χρόνο, αναφέρει η ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet.
«Πολλοί στρατευμένοι άντρες απήχθησαν κατευθείαν από το δρόμο από ένστολους», αναφέρει.
«Πιο πρόσφατα στην Subcarpathia, μια κάμερα παρακολούθησης κατέγραψε την βιαίότητα των αρχών καθώς ένας άνδρας που επιχειρούσε να επισκεφτεί σε ένα κατάστημα απήχθη το φως της ημέρας».
Ο άνδρας απήχθη ακριβώς σε έναν δρόμο κατά τη διάρκεια της ημέρας από αστυνομικούς και στελέχη στρατολογίας σε ένα μικρό χωριό στο δημοτικό διαμέρισμα του Munkács, με το ποδήλατό του αφημένο στο δρόμο.
Ένα άλλο βίντεο έδειξε πλάνα ενός νεαρού άνδρα να σπρώχνεται παρά τη θέλησή του σε ένα μπορντό στρατιωτικό μίνι λεωφορείο στο Mukachevo της Transcarpathia.
Παρόμοια βίντεο έχουν αναρτηθεί από άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου και της Οδησσού.
Τα βίντεο τέτοιων περιπτώσεων γίνονται viral σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Telegram και το Viber, οι οποίες μπορούν σε κάποιο βαθμό να παρακάμψουν τους περιορισμούς της ελευθερίας της πληροφόρησης που είναι πλέον πολύ εμφανείς τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία.






Περιπολίες στρατολόγησης και... επιστολές αγάπης 


Ορισμένοι από τους λογαριασμούς που δημοσιεύουν αυτό το περιεχόμενο έχουν όλο και μεγαλύτερο αριθμό ακολούθων — άνω των 100.000 — με ορισμένους λογαριασμούς να παρακολουθούν περιπολίες στρατολόγησης σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσουν άλλους να αποφύγουν αυτό που στην καθομιλουμένη είναι γνωστό ως «επιστολή αγάπης».
Οι νέοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω του αυξανόμενου αριθμού απροειδοποίητων σημείων ελέγχου σε περιοχές σε όλη την Ουκρανία, όπου στρατολόγοι προσπαθούν να συλλάβουν Ουκρανούς άνδρες στρατιωτικής ηλικίας από φρουρά και να τους στρατολογήσουν στις δυνάμεις.
Ωστόσο, οι υπερβολές δεν περιορίζονται στην Υπερκαρπάθια.
Στη Vinnytsia, η οποία βρίσκεται μεταξύ Κίεβου και Οδησσού, για παράδειγμα, κυκλοφορεί επίσης ένα βίντεο με υπαλλήλους της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης να φυλακίζουν θύματά τους σε ένα πολυτελές όχημα.
«Πολλοί νέοι δεν φεύγουν καθόλου πλέον τα σπίτια τους.
Πάντα υπάρχει κίνδυνος.
Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να κοιτάξετε γύρω σας σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος.
Είναι πραγματικά αγχωτικό», είπε ένας νεαρός Ουκρανός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό France 24.
«Γιατί οι νέοι δεν θέλουν να επιστραφούν στο στρατό;
Γιατί ξέρουν το τίμημα της διατήρησης της πρώτης γραμμής.
Κοστίζει χιλιάδες ζωές»,
πρόσθεσε.

Εστίες διαφθοράς τα γραφεία στρατολόγησης

Ο Andrii Novak, ένας Ουκρανός δικηγόρος και ειδικός σε στρατιωτικές υποθέσεις, επισήμανε ότι η διαφθορά μεταξύ των στρατιωτικών προκειμένου να βοηγούν τους φυγόστρατους με αδρό αντάλλαγμα εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη και ορισμένοι αξιωματικοί επωφελούνται από την κατάσταση για να πλουτίσουν γρήγορα.
«Λόγω της διαφθοράς, υπάρχουν παράνομες μέθοδοι (για να αποφευχθεί η στάτευση , όπως η βεβαίωση από τον κομισάριο των ενόπλων δυνάμεων έναντι αδράς αμοιβής  ή προμήθεια ενός πλαστού πιστοποιητικό αναπηρίας», είπε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.
Είναι γνωστό ότι τα γραφεία στρατολόγησης έχουν γίνει εστία διαφθοράς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Στην Ουκρανία, δεν είναι μυστικό ότι η επιστράτευση μπορεί να αποφευχθεί έναντι 7.000 ευρώ κατά μέσο όρο. 
Οι αξιωματικοί μπορούν να κάνουν απίστευτες περιουσίες και κάποιοι δεν κρύβουν τον νέο πλούτο τους, προσερχόμενοι στη δουλειά τους με νέα πολυτελή αυτοκίνητα.
Πιο πρόσφατα, ένας στρατιωτικός διοικητής της Οδησσού, ο Yevgeny Borisov, βρέθηκε ότι ξόδεψε σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ τον περασμένο χρόνο σε μια πολυτελή έπαυλη στις ισπανικές ακτές, καθώς και σχεδόν 200.000 ευρώ σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο.
Αγόρασε επίσης στη γυναίκα του μια αλυσίδα καταστημάτων στην Κόστα ντελ Σολ.
Αν δεν έφταναν όλα αυτά, ο Borisov μπορούσε να κάνει διακοπές στο ισπανικό του παλάτι παρά το γεγονός ότι τα σύνορα είναι κλειστά για τους στρατεύσιμους εδώ και ενάμιση χρόνο.
Η υπόθεση του Yevgeny Borisov προκάλεσε τέτοια δημόσια κατακραυγή που, μετά από σχεδόν δύο μήνες καταγγελιών, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky αναγκάστηκε να δηλώσει ότι τέτοια πρόσωπα δεν είχαν θέση στον στρατό. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι όλα τα γραφεία στρατολόγησης θα τεθούν υπο αυστηρό έλεγχο.
Κατά ειρωνικό τρόπο, είναι ακριβώς στην Οδησσό που οι Ουκρανοί νέοι είναι φυγόστρατοι, η περιοχή διαθέτει επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό στρατευσίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης