Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακόμη και η Ιταλία πληρώνει την κρίση χρέους - Υψηλότερα τα CDS της από αυτα της Ινδονησίας

Ακόμη και η Ιταλία πληρώνει την κρίση χρέους - Υψηλότερα τα CDS της από αυτα της Ινδονησίας
Ακόμη φαίνεται πως δεν έχει ομαλοποιηθεί η αγορά κρατικών ομολόγων στην Ευρώπη, καθώς το κόστος ασφάλειας των ομολογιούχων για τις χώρες της ευρωζώνης (CDS) παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα, το κόστος ασφάλισης της διακράτησης ιταλικών ομολόγων εμφανίζεται υψηλότερο ακόμη και από αυτό των Φιλιππίνων ή της Ινδονησίας, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά ότι οι αναδυόμενες οικονομίες υπερέχουν των ανεπτυγμένων.
Τα CDS της Ιταλίας, της μόνης χώρας από την περιφέρεια της Ευρώπης που δεν έχει υποστεί υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας τον τελευταίο χρόνο, βρίσκονται στις 166 μονάδες βάσης, δηλαδή υψηλότερα σε σχέση με τις 127 μ.β. της Ινδονησίας και τις 126 μ.β. των Φιλιππίνων.
“Η Ιταλία πληρώνει μεγαλύτερο 'καπέλο' για ενδεχόμενη χρεοκοπία από ότι πραγματικά πρέπει να πληρώνει”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Johannes Jooste της Merrill Lynch Asset Management, προσθέτοντας ότι οι αναδυόμενες οικονομίες επωφελούνται από την αυξημένη ρευστότητα, η οποία τεχνητά οδηγεί υψηλότερα τις αγορές.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά στις οικονομίες της Ιταλίας και των άλλων περιφερειακών ευρωχωρών, δηλώνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank, οι οποίοι μάλιστα εκφράζουν ανοιχτά την προτίμηση τους στη μεσογειακή χώρα. Μπορεί η Ιταλία να έχει υψηλό χρέος, όμως το πρόγραμμα προσαρμογής των επόμενων πέντε ετών βρίσκεται εξαιρετικά μέσα στα όρια που έχουν τεθεί, συμπληρώνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης