Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιος φταίει για την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας; - Το ΝΑΤΟ…

Ποιος φταίει για την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας; - Το ΝΑΤΟ…
Η Συμμαχία δεν κατάφερε να προετοιμάσει σωστά τους Ουκρανούς λένε Δυτικοί αναλυτές
Σχετικά Άρθρα
Στο ΝΑΤΟ αποδίδουν Δυτικοί αναλυτές τις ευθύνες για την αποτυχημένη αντεπίθεση των Ουκρανών όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Newsweek.
Συγκεκριμένα, Δυτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι την ευθύνη για την αποτυχία των Ουκρανών φέρουν τα ίδια τα κράτη του ΝΑΤΟ, τα οποία εστίασαν υπερβολικά στο τεχνολογικό σκέλος της στρατιωτικής τους στήριξης, και δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή στην εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών.
Επιπλέον, αναφέρουν πως η Συμμαχία καθυστέρησε την έναρξη της αντεπίθεσης και απέτυχε να προετοιμάσει κατάλληλα τους Ουκρανούς για αυτήν.
«Το χρονικό πλαίσιο για την καλοκαιρινή αντεπίθεση καθορίστηκε με βάση το χρονοδιάγραμμα του ΝΑΤΟ και όχι της Ουκρανίας» αναφέρει ο στρατιωτικός αναλυτής Allan Orr, υπογραμμίζοντας πως «ο ρωσικός στρατός προσαρμόστηκε πιο γρήγορα από ότι εκπαιδεύτηκαν οι Ουκρανοί».

Τι υποτίμησε το ΝΑΤΟ

Από την πλευρά του ο Nicolo Fasola, ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια είπε ότι η Δύση υποτίμησε τη σημασία της εκπαιδευτικής διαδικασίας για μια επιτυχημένη επίθεση.
«Εστιάσαμε πάρα πολύ στην τεχνολογική πλευρά της στρατηγικής με την ελπίδα ότι απλώς η παροχή όπλων στην Ουκρανία θα ήταν αρκετή για να νικήσουμε τις ρωσικές δυνάμεις.
Δώσαμε στους Ουκρανούς τα καλύτερα δυτικά όπλα, αλλά δεν είχαμε χρόνο να τους εκπαιδεύσουμε κατάλληλα και σε βάθος» λέει ο Ιταλός ερευνητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης