Τελευταία Νέα
Διεθνή

Και η 8η εβδομάδα της αντεπίθεσης τελείωσε με πλήρη αποτυχία των Ουκρανών

Και η 8η εβδομάδα της αντεπίθεσης τελείωσε με πλήρη αποτυχία των Ουκρανών
Πολλές ουκρανικές επιθέσεις αποκρούστηκαν προς την κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, του Krasny Liman και του Donetsk
Σχετικά Άρθρα
Οι ουκρανικές δυνάμεις ολοκληρώνουν την 8η εβδομάδα της αντεπίθεσής τους χωρίς να έχουν ουσιαστικά κέρδη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 29 Ιουλίου ότι πολλές ουκρανικές επιθέσεις αποκρούστηκαν προς την κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, του Krasny Liman και του Donetsk.

Donetsk

Στην κατεύθυνση του Donetsk, η Ρωσική Ομάδα Δυνάμεων Yug απέκρουσε πέντε επιθέσεις κοντά σε Belogorovka, Avdeevka, Pervomayskoye και Krasnogorovka.
Η ομάδα στόχευε επίσης συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού κοντά στα Vesyoloye, Bogdanovka, Kleshcheevka, Dyleevka και Novgorodskoye.
Οι απώλειες της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε 120 στρατιώτες, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο μηχανοκίνητα οχήματα και ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο Msta-B, σύμφωνα με το υπουργείο.

Νότιο Donetsk - Zaporizhia

Στις κατευθύνσεις του Νότιου Donetsk και της Zaporizhia η ρωσική Ομάδα Δυνάμεων Vostok στόχευσε συγκεντρώσεις δυνάμεων του Κιέβου κοντά στις περιοχές Zolotaya Niva, Makarovka, Novoandreevka, Shcherbaki και Kamenskoye.
Επιπλέον, η 36η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων και τα Αερομεταφερόμενα Στρατεύματα απέκρουσαν δύο ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Staromayorskoye και το Urozhaynoye. Κατά τη διάρκεια των μαχών, οι δυνάμεις του Κιέβου έχασαν έως και 70 στρατιώτες, ένα τανκ, ένα όχημα μάχης πεζικού και δύο φορτηγά.
Μια αποθήκη πυρομαχικών της 44ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού της Ουκρανίας που βρίσκεται κοντά στη Maryanovka καταστράφηκε επίσης από την Ομάδα Vostok.
Το υπουργείο ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 135 Ουκρανοί στρατιώτες ενώ καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο μηχανοκίνητα οχήματα και ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο D-20 εξουδετερώθηκαν σε αυτές τις δύο κατευθύνσεις.

Krasny Liman

Προς την κατεύθυνση Krasny Liman, η ρωσική ομάδα δυνάμεων Tsentr στόχευσε συγκεντρώσεις της 42ης και 43ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας της Ουκρανίας.
Η ομάδα απέκρουσε επίσης δύο επιθέσεις κοντά στη Raigorodka καθώς και στη δασική περιοχή Serebryansky.
Επιπλέον, οκτώ συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των δυνάμεων του Κιέβου στοχοποιήθηκαν κοντά σε Novogorovka, Nevskoye και Chervonaya Dibrova, Torskoye και Grigorovka.
Οι δυνάμεις του Κιέβου έχασαν 170 στρατιώτες, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο μηχανοκίνητα οχήματα, ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Akatsiya και ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο D-20 προς αυτή την κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης