Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι δεν υποχωρούν πουθενά, αλλά οι Ουκρανοί πανηγυρίζουν: Πήραμε 204,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Οι Ρώσοι δεν υποχωρούν πουθενά, αλλά οι Ουκρανοί πανηγυρίζουν: Πήραμε 204,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα
Οι ρωσικές δυνάμεις από την ημέρα της εισβολής τους εκτιμάται ότι κατέλαβαν περίπου 604.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα
Σχετικά Άρθρα
Τη στιγμή που οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως όχι μόνο δεν υποχωρούν πουθενά αλλά αντιθέτως προελαύνουν σε διάφορες κατευθύνσεις, οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν πως την περασμένη εβδομάδα κατάφεραν… να ανακαταλάβουν περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα τόσο στη νότια όσο και στην ανατολική Ουκρανία.
Η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Hanna Maliar ανέφερε πως οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν ανακαταλάβει 204,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη νότια Ουκρανία από την ημέρα που άρχισε η αντεπίθεση τους και περίπου 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή του Bakhmut.
Κατά την Maliar, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει περίπου 37 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή του Bakhmut και άλλα 12,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα (την τελευταία εβδομάδα) στις κατευθύνσεις προς Berdiansk και Μελιτόπολη.
Εκτιμάται πως από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει μια έκταση περίπου 604.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως «απελευθέρωσε» δύο χωριά στην κατεύθυνση του Krasno Liman, υποστηρίζοντας πως η ουκρανική αντεπίθεση δεν εξελίσσεται όπως είχε σχεδιαστεί καθώς και ότι έχουν ήδη σπαταληθεί οι πόροι του ΝΑΤΟ.

Προέλαση στο Luhansk

Σε δηλώσεις του ο Viktor Vodolatsky, αντιπρόεδρος της Δούμας και συντονιστής διακοινοβουλευτικών σχέσεων με το λαϊκό συμβούλιο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός προχώρησε δύο χιλιόμετρα στην περιοχή Svatovo του Luhansk.
«Στην κατεύθυνση του Kupyansk, στην περιοχή του Svatovo, την περασμένη εβδομάδα προχωρήσαμε σε βάθος δύο χιλιομέτρων και σε πλάτος 4 χιλιομέτρων.
Στην Kremmenaya προχωράμε επίσης με επιτυχία αλλά όχι τόσο επιτυχημένα όσο στην περιοχή Svatovo» είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης