Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Σύνοδο Κορυφής οι "δημοσιονομικά απείθαρχοι"

Στη Σύνοδο Κορυφής οι
Στα χέρια των ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν σύνοδο κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα, μεταθέτουν το πρόβλημα των κυρώσεων στους δημοσιονομικά απείθαρχουν της ζώνης, οι υπουργοί οικονομικών.
Το συμβούλιο των υπουργών οικονομικών που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες αποφάσισε να δεχτεί το αίτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις αυτόματες κυρώσεις στις χώρες μέλη που δεν τηρούν το σύμφωνο σταθερότητας.
Η τροποποίηση αφορά κατ' αρχάς τη θέσπιση "πολιτικών κυρώσεων", όπως η αναστολή του δικαιώματος ψήφου κατά τις ευρωπαϊκές συνόδους, για την τιμωρία χωρών που επιδεικνύουν υπερβολική χαλαρότητα στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.
Το Παρίσι και το Βερολίνο μίλησαν για μια ενδεχόμενη αλλαγή της συνθήκης ώστε να ενισχυθεί η δημοσιονομική πειθαρχία, ενώ χρειάζεται, όπως αναφέρθηκε συζήτηση μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για πολιτικές κυρώσεις. Μάλιστα, υπήρξε και η πρόταση για τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας έως το 2013 για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η δημοσιονομική πειθαρχία. Στα πλαίσια αυτά θα συζητηθεί και η μονιμοποίηση των ταμείων διάσωσης για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν σοβαρές χρηματοπιστωτικές δυσκολίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης