Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Δέσμια" του fiscal cliff η Wall - "Έχασε" τις 3.000 ο Nasdaq - Πτώση 4,4% για το ADR της ΕΤΕ

Με οριακές απώλειες τερμάτισε σήμερα, Τρίτη, η Wall στον απόηχο των διαπραγματεύσεων για το fiscal cliff των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι απώλειες μετριάστηκαν λόγω των σημαντικών κερδών των αμερικανικών τραπεζών το γ’ τρίμηνο του 2012.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 12.952 μονάδες, μειωμένος  κατά -0,11%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο -0,17% και στις 1.407 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο -0,18% στις 2.997 μονάδες.
Απώλειες -4,40%, στα 1,74 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,72 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,75 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, απέρριψε κατηγορηματικά τη χθεσινή πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για τον δημοσιονομικό γκρεμό (fiscal cliff) ο Αμερικανός πρόεδρος B. Obama, τονίζοντας πως δεν συνιστά μια ισορροπημένη πρόταση.
"Οποιαδήποτε συμφωνία για το fiscal cliff πρέπει να περιλαμβάνει αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές για τους εύπορους πολίτες", τόνισε ο Obama, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.
"Oι Ρεπουμπλικάνοι επιμένουν να εναντιώνονται στο ενδεχόμενο αύξησης στους φόρους για τους Αμερικανούς με εισόδημα μεγαλύτερο από 250.000 δολάρια, αλλά οι προτάσεις τους δεν επαρκούν για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης", διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Παράλληλα, άνοδο κατέγραψε κατά το τρίτο τρίμηνο χρήσης η κερδοφορία των αμερικανικών τραπεζών, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC).
Ειδικότερα, τα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 37,6 δισ. δολάρια, έναντι κερδών 34,5 δισ. δολ στο δεύτερο τρίμηνο και έναντι κερδών 35,2 δισ. δολ στο τρίτο τρίμηνο του 2011.
Πάνω από το 55% των αμερικανικών τραπεζών, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της FDIC, ανακοίνωσε αύξηση των δανείων και χορηγήσεων.
Τέλος, κατά 0,2% υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον μήνα Οκτώβριο, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψαν σημαντική άνοδο 6,3%.
Για τον μήνα Οκτώβριο, οι τιμές των κατοικιών κατέγραψαν πτώση 0,2%, αν και οι αναλυτές προσδοκούσαν μείωση 0,3%. Σε ετήσια βάση, αν και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 7,1%, οι τιμές σημείωσαν άνοδο 6,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης