Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενεργός ο ρόλος της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα – Επικοινωνία Fidan με Kuleba για τη Συμφωνία των Σιτηρών

Ενεργός ο ρόλος της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα – Επικοινωνία Fidan με Kuleba για τη Συμφωνία των Σιτηρών
Προσπάθειες της τουρκικής διπλωματίας για την αναβίωση της Συμφωνίας των Σιτηρών
Σχετικά Άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Dmitry Kuleba για τη Συμφωνία Σιτηρών είχε το Σάββατο (5/8/2023) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan.
«Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βήματα που θα μπορούσαν να γίνουν για την αναβίωση της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας», ανακοίνωσε η Άγκυρα.
Η Συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας εξέπνευσε στις 17 Ιουλίου.
Τον Ιούλιο 2022 η συμφωνία επεκτάθηκε προκειμένου να παρασχεθεί ένας θαλάσσιος δρόμος μέσω της Μαύρης Θάλασσας για πλοία που μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά.
Η Μόσχα τόνιζε επανειλημμένα ότι παρόλο που οι συμφωνίες είχαν σχεδιαστεί για να διοχετεύουν τρόφιμα στα φτωχότερα κράτη, ο κύριος όγκος των ουκρανικών σιτηρών αποστέλλεται στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να επιστρέψει στις συμφωνίες μόλις εφαρμοστούν οι όροι της που σχετίζονται με τη Μόσχα.
Στις 27 Ιουλίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να προμηθεύσει σε καθεμία από τις έξι αφρικανικές χώρες (συγκεκριμένα την Μπουρκίνα Φάσο, τη Ζιμπάμπουε, το Μάλι, τη Σομαλία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και την Ερυθραία) με δωρεάν 25.000-30.000 τόνους σιτηρών στους επόμενους τρεις ή τέσσερις μήνες, αναφέρει το Tass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης