Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυταρχισμός από την Ουκρανία - Καταδίκασε σε φυλάκιση 5 ετών Ορθόδοξο κληρικό για... συμπάθεια προς τη Ρωσία

Αυταρχισμός από την Ουκρανία - Καταδίκασε σε φυλάκιση 5 ετών Ορθόδοξο κληρικό για... συμπάθεια προς τη Ρωσία
Οι αρχές της Ουκρανίας έχουν ήδη κατασχέσει αρκετές εκκλησίες και μοναστήρια με την κατηγορία της συνεργασίας με τη Ρωσία
Σε ένα ακόμη παράδειγμα που αναδεικνύει τη στάση της κυβέρνησης Zelensky απέναντι στη "θρησκευτική ελευθερία" και τα δημοκρατικά δικαιώματα, ένας ανώτερος κληρικός της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση, αφού κατηγορήθηκε ότι "δικαιολόγησε" τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.
Τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν τον επίσκοπο ως τον Μητροπολίτη Ιωνάθαν του Τούλτσιν, σύμφωνα με το Zerohedge.
Η κυρίαρχη ορθόδοξη εκκλησία στην Ουκρανία στην οποία ανήκει -η οποία έχει συχνά επικρίνει τη ρωσική εισβολή, αλλά δεν έχει διακόψει την κοινωνία με το Πατριαρχείο της Μόσχας (τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία)- έχει δεχτεί τον τελευταίο καιρό σοβαρές διώξεις από το κράτος, με τους κληρικούς και τους μοναχούς της να θεωρούνται "συμπαθούντες" τη Μόσχα.

Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο μητροπολίτης θα δει να κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονταν υπό την εποπτεία του.
Οι αρχές της Ουκρανίας έχουν ήδη κατασχέσει αρκετές εκκλησίες και μοναστήρια με την κατηγορία της συνεργασίας με τη Ρωσία.
Άλλα μέλη του κλήρου έχουν επίσης δει φυλάκιση ή έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, ή αλλιώς έχουν παρενοχληθεί από όχλους ακροδεξιών ουκρανών εθνικιστών, τις περισσότερες φορές επειδή απλώς κάλεσαν για ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πηγή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της περιοχής:

Εν τω μεταξύ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βισγκόροντ Παύλος, ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, αφέθηκε τελικά σήμερα ελεύθερος από την κράτηση με εγγύηση.
Ο Μητροπολίτης Ιωνάθαν, ωστόσο, θα παραμείνει σε νυχτερινό κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να τεθεί σε ισχύ η ετυμηγορία.
Ο Σεβασμιώτατος έχει επανειλημμένα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εναντίον του και θα καταθέσει έφεση "κατά της σαφώς παράνομης απόφασης του δικαστηρίου της πόλης Βίνιτσα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης