Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική υστερία κατά του Bacardi – Χαρακτηρίζουν την εταιρεία «χορηγό του πολέμου»

Ουκρανική υστερία κατά του Bacardi – Χαρακτηρίζουν την εταιρεία «χορηγό του πολέμου»
Το 2022, η ρωσική θυγατρική της Bacardi Bacardi Rus LLC αύξησε τα κέρδη της σε 4,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (43,7 εκατομμύρια ευρώ), από 1,5 δισεκατομμύρια ρούβλια ένα χρόνο νωρίτερα
Η Ουκρανία έχει χαρακτηρίσει την εταιρεία αλκοολούχων ποτών Bacardi ως «χορηγό διεθνούς πολέμου», επειδή συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη Ρωσία.
Στοιχεία από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία έδειξαν πρόσφατα ότι τα κέρδη της εταιρείας υπερτριπλασιάστηκαν στη χώρα πέρυσι.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι το 2022, η ρωσική θυγατρική της Bacardi Bacardi Rus LLC αύξησε τα κέρδη της σε 4,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (43,7 εκατομμύρια ευρώ), από 1,5 δισεκατομμύρια ρούβλια ένα χρόνο νωρίτερα.
Η εταιρεία έχει μάλιστα ενισχύσει τη θέση της στη χώρα καθώς αρκετοί από τους μεγάλους ανταγωνιστές της έχουν αποσυρθεί από τη Ρωσία, δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές.
«Έτσι, η Bacardi Limited συνεχίζει να πληρώνει σημαντικούς φόρους στον προϋπολογισμό της Ρωσίας, να υποστηρίζει την οικονομία της και να υποστηρίζει την επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας», ανέφερε η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς του Κιέβου.
Μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες της Bacardi περιλαμβάνουν το ομώνυμο ρούμι, το τζιν Bombay, την τεκίλα Cazadores, τη βότκα Grey Goose, τα βερμούτ William Lawson's and Angel's Envy, Martini και Noilly Prat.
Μια άλλη δυτική εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών, ο γαλλικός Όμιλος Pernod Ricard, διανομέας της Absolut Vodka .ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι επιστρέφει στη ρωσική αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης