Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτές τάσεις στην Wall - "Έπιασε" τις 13.000 ο Dow - Kέρδη 1,73% για το ADR της ΕΤΕ

Μεικτές τάσεις στην Wall  -
Μεικτές τάσεις κατέγραψε σήμερα, Τρίτη, η Wall στον απόηχο των μακροοικονομικών μεγεθών των ΗΠΑ. Παράλληλα, οι επενδυτές αποτίμησαν θετικά τις εξαγγελίες της νέας ηγεσίας της Κίνας.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 13.034 μονάδες, αυξημένος  κατά +0,64%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,16% και στις 1.409 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο -0,77% στις 2.974 μονάδες.
Κέρδη +1,73%, στα 1,76 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,73 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,77 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, την εκτίμηση πως το outlook της πλειονότητας των τραπεζών των ΗΠΑ θα διατηρηθεί «σταθερό», εξέφρασε ο οίκος αξιολόγησης S&P.
Παράλληλα, την πεποίθησή του πως μέρος των Ρεπουμπλικάνων τείνουν να αποδεχθούν τις προτεινόμενες αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών, διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε «λάθος» την στρατηγική αναβολής συμφωνίας για την αντιμετώπισε του διογκούμενου αμερικανικού χρέους.
Επίσης, κατέστησε γνωστό πως η αύξηση των κρατικών εσόδων δύναται να επιτευχθεί μόνο μέσω της αύξησης των φορολογικών συντελεστών.
Επίσης, για αύξηση των εταιρικών χρεοκοπιών στις ΗΠΑ, κατά το 2013, προειδοποιεί σε νέα ειδική έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Όπως αναφέρει, τρία χρόνια μετά το αποκορύφωμα των εταιρικών χρεοκοπιών στις ΗΠΑ, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν αποκλείεται εκ νέου να κηρύξει στάση πληρωμών.
Αν και το βασικό σενάριο του οίκου προβλέπει πως ο ρυθμός εταιρικών χρεοκοπιών δεν θα είναι υψηλός, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει στην περίπτωση που επιδεινωθούν περαιτέρω οι πιστωτικές συνθήκες στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, στο +2,9% αναθεωρήθηκε η άνοδος της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ στο γ΄τρίμηνο, έναντι 1,9% που ήταν η αρχική εκτίμηση.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αναθεώρηση στο +2,8%. Κατά την περίοδο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου η παραγωγικότητα αναθεωρήθηκε στο +4,2%, έναντι 3,2% προηγουμένως.
Ακόμη, κατά 118 χιλ αυξήθηκαν, κατά τον μήνα Νοέμβριο, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ινστιτούτο ADP.
Τα αποτελέσματα κινήθηκαν εντός των εκτιμήσεων των παραγόντων της αγοράς.
Αναλυτικότερα, οι θέσεις απασχόλησης στους κλάδους υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 114 χιλ, οι θέσεις στις κατασκευές κατά 23 χιλ, ενώ στον κλάδο μεταποίησης μειώθηκαν κατά 16 χιλ.
Να σημειωθεί πως τον αμέσως προηγούμενο μήνα, Οκτώβριο, είχαν προστεθεί 157 χιλ. εργαζόμενοι στα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα.
Παράλληλα, κατά 0,8% αυξήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες των Οκτώβριο στις ΗΠΑ, καταγράφοντας ισχυρότερη άνοδο, εν συγκρίσει με τις εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για μείωση της τάξης του 0,1%.
Παράλληλα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών κατέγραψαν άνοδο 0,5%, αν και αναμενόταν να παραμείνουν αμετάβλητες εν συγκρίσει με τον Σεπτέμβριο.
Τέλος, οι παραγγελίες μη διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,1%.
Την ίδια στιγμή, στο 54,7% «σκαρφάλωσε» ο δείκτης ISM των υπηρεσιών στις ΗΠΑ για τον μήνα Νοέμβριο, παρά τις εκτιμήσεις για πτώση στο 53%.
Ειδικότερα, ο δείκτης ISM των υπηρεσιών κατέγραψε άνοδο, εν συγκρίσει με τον Οκτώβριο, όπου είχε διαμορφωθεί στο 54,2%.
Στους επιμέρους δείκτες, ο δείκτης απασχόλησης μειώθηκε στο 50,3% από 54,9% για τον Οκτώβριο, ενώ οι νέες παραγγελίες εκτινάχθηκαν στο 58,1%, έναντι του 54,8%.
Τέλος, κατά 2,4 εκατ. βαρέλια μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα των
Ηνωμένων Πολιτειών σε πετρέλαιο, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία ενέργειας (Energy Information Administration-ΕΙΑ).
Σύμφωνα με του αναλυτές στο Platts  αναμενόταν μείωση κατά 1,25 εκατ βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης