Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stark: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ

tags :
Stark: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αύξησης του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το μέλος του ΔΣ Juergen Stark, καθώς όπως επισήμανε, η επαναφορά της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να συνδυάσει την σταδιακή άρση των έκτακτων μέτρων παροχής ρευστότητας και της αύξησης των επιτοκίων.
Επιπλέον, ο Stark δε δίστασε να επικρίνει και την “πολυφωνία” που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της Κεντρικής Τράπεζας, αναφερόμενος στις διαφορές που αναδύθηκαν με τις δηλώσεις αφενός του Γερμανού Κεντρικού Τραπεζίτη Axel Weber και του επικεφαλής της ΕΚΤ Z. K. Trichet. Μάλιστα, επί της ευκαιρίας, ανέφερε ότι η συναίνεση δεν θα πρέπει να υπάρχει μόνο ανάμεσα στα μέλη της ΕΚΤ, αλλά και ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των χωρών μελών, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μία κοινή γραμμή αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους που τίθενται στη ζώνη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Stark, προ ημερών, μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα, ανέφερε ότι οι συναλλαγματικές διαφορές μεταξύ των χωρών δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εξελιχθούν σε έναν νομισματικό πόλεμο και τόνισε πως χρειάζεται καλύτερος συντονισμός για την εξομάλυνσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης