Τελευταία Νέα
Διεθνή

NIESR: Η ΒοΕ πρέπει να περιμένει μέχρι να κάνει το επόμενο βήμα

NIESR: Η ΒοΕ πρέπει να περιμένει μέχρι να κάνει το επόμενο βήμα
Η Bank of England έχει ήδη κάνει πολλά, και θα πρέπει να κρατήσει στάση αναμονής, ήταν το συμπέρασμα του Εθνικού Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (NIESR) της Μεγάλης Βρετανίας σε μελέτη που εκπόνησε για τα αποτελέσματα της νομισματικής πολιτικής που ασκείται στη χώρα.
“Δεν υπάρχει λόγος η Bank of England να πάρει επιπλέον νέα μέτρα για το επόμενο τρίμηνο”, δήλωσε ο Ray Barrell, επικεφαλής του Ινστιτούτου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τους ρυθμούς που επικρατούσαν το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η πιθανότητα να χρειαστεί νέο γύρο νομισματικής χαλάρωσης στην παρούσα φάση είναι μικρή.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι παρόλο που η οικονομική ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου στη Μ. Βρετανία αναμένεται στο 0,5%, και του δευτέρου τριμήνου στο 0,2%, ο πληθωρισμός βρίσκεται σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα προκαλώντας προβληματισμό στα επιτελεία τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΒοΕ.
Ο Barrell έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της νομισματικής χαλάρωσης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ξαφνικά να διαπιστώσουμε ότι πήραμε περισσότερα μέτρα από ότι χρειαζόταν. “Είμαστε σε έναν κόσμο που δεν καταλαβαίνουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Δεν πρέπει μάλιστα να ξεχνάμε ότι και η κυβέρνηση ασκεί ένα είδος νομισματικής πολιτικής, με τα διάφορα μέτρα δημοσιονομικής ενίσχυσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης