Τελευταία Νέα
Διεθνή

King (BoE): Χρειαζόμαστε επειγόντως συναίνεση, αλλιώς θα επιστρέψουμε στον προστατευτισμό

King (BoE): Χρειαζόμαστε επειγόντως συναίνεση, αλλιώς θα επιστρέψουμε στον προστατευτισμό
Μεγαλύτερη συναίνεση ζήτησε από τα κράτη ο διοικητής της Bank of England, Mervyn King μιλώντας πριν από τη σύνοδο του G20 στη Νότια Κορέα που θα διεξαχθεί στις 22-23 Οκτωβρίου, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αφήσουν οι κυβερνήσεις τις πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση η μία με την άλλη. Διαφορετικά θα επιστρέψουμε σε έναν νέο γύρο προστατευστισμού, πρόσθεσε.
Ο King προειδοποίησε ότι εάν αποτύχουν οι προσπάθειες κοινής δράσης, τότε είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα τόσο στο εμπόριο, όσο και στην ίδια την οικονομική ανάκαμψη. Μάλιστα, χαρακτήρισε επιζήμια την προοπτική του προστατευστισμού, ζητώντας από τα κράτη να κάνουν προσπάθειες να βρεθεί μία κοινή γραμμή άσκησης πολιτικής και διαμόρφωσης των ρυθμιστικών κανόνων. Ο King αναφερόταν κυρίως στα προβλήματα των συναλλαγματικών ισοτιμιών και της διαμόρφωσης του νέου πλασίου για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
Ο επικεφαλής της ΒοΕ χαρακτήρισε “αθώα θύματα” τις αναπτυσσόμενες χώρες των οποίων τα νομίσματα δεν σταθεροποιούνται, καθώς παίρνουν δύσκολες αποφάσεις για να στηρίξουν τόσο τα νομίσματα τους όσο και την ανάπτυξη τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης