![Orban: Βαθύτατα λανθασμένη η στρατηγική της Δύσης στην Ουκρανία – Χάνονται 800 άνθρωποι κάθε μέρα](https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/92b05b12db289ff83dd3909d0dfda29e_XL.jpg)
«Ο χρόνος τελειώνει και 600-800 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα στην Ουκρανία», είπε ο Orban
Υπενθύμισε ότι από το ξέσπασμα της σύγκρουσης, ήταν ουσιαστικά ο μόνος ηγέτης της ΕΕ που ζητούσε τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία και εναντιώθηκε στις προμήθειες όπλων στο Κίεβο.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντίθετα, έχει προσδώσει παγκόσμιο χαρακτήρα σε αυτή τη σύγκρουση, νομίζοντας ότι αν προμηθεύσει χρήματα και όπλα και οι Ουκρανοί θυσιάσουν τη ζωή τους, η Ρωσία θα ηττηθεί», είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η στρατηγική απλώς παρατείνει τη σύγκρουση.
Άμεση κατάπαυση του πυρός
«Ο χρόνος τελειώνει και 600-800 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα στην Ουκρανία», είπε ο Orban.
«Αυτό είναι ένα πολιτικό και στρατηγικό λάθος για το οποίο πληρώνουμε τεράστιο τίμημα, αλλά οι Ουκρανοί πληρώνουν τα περισσότερα».
Σημείωσε ότι τέτοιες απόψεις δεν είναι ευπρόσδεκτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία συνεχίζει να δημιουργεί πολεμικά αισθήματα.
«Τέτοιες απόψεις δεν εκφράζονται καν στον δυτικό κόσμο γιατί αν τις εκφράσεις στα μέσα ενημέρωσης ή σε ένα forum, θα σου επιτεθούν», είπε.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Orban η ουγγρική κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για την Ουκρανία και ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός και έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών