Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι σκληρές αποκαλύψεις του αμερικανού συνταγματάρχη McGregor για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι σκληρές αποκαλύψεις του αμερικανού συνταγματάρχη McGregor για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο McGregor προειδοποίησε επίσης ότι εάν η πίεση στη Ρωσία δεν υποχωρήσει, ο πόλεμος θα φτάσει αναπόφευκτα στις ίδιες τις ΗΠΑ
«Νομίζω ότι όλα τα ψέματα που έχουν ειπωθεί εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο σχετικά με το «oι Ουκρανοί κερδίζουν», «ο ουκρανικός σκοπός είναι δυνατός», «οι Ρώσοι είναι κακοί», «οι Ρώσοι είναι ανίκανοι», όλα αυτά έχουν καταρρεύσει», τόνισε ο Aμερικανός συνταγματάρχης McGregor, εκ των κορυφαίων συμβούλων της κυβέρνησης Trump,  προσθέτοντας καταρρέει γιατί αυτό που συμβαίνει στο πεδίο της μάχης είναι φρικτό.
Οι Ουκρανοί τώρα πιστεύουμε ότι έχουν χάσει 400.000 άνδρες που σκοτώθηκαν στη μάχη. Μιλούσαμε για 300-350 χιλιάδες πριν λίγους μήνες.
Μέσα στον τελευταίο μήνα αυτής της υποτιθέμενης αντεπίθεσης οι Ουκρανοί, έχασαν τουλάχιστον 40.000 στρατιώτες».
Η εκτίμηση των στρατιωτικών απωλειών είναι αμφισβητήσιμη λόγω πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών του καθεστώτος του Κιέβου να κρύψει τις καταστροφικές απώλειες…
Ωστόσο, οι χαμηλότερες εκτιμήσεις είναι τώρα πολύ πάνω από 250.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη δράση.
Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τον αριθμό των WIA/MIA (τραυματιών/αγνοουμένων εν ενεργεία), αλλά ο McGregor έδωσε μια πρόχειρη εκτίμηση και για αυτό, εκτιμώντας ότι η πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση είχε ως αποτέλεσμα «40.000 έως 50.000 Ουκρανούς ακρωτηριασμένους» και ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες.
Τόνισε επίσης ότι ολόκληρες μονάδες παραδίδονται λόγω του τεράστιου αριθμού των τραυματιών που απλά δεν μπορούν να εκκενωθούν.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες γνωρίζουν ότι θα τυγχάνουν δίκαιης μεταχείρισης από τον ρωσικό στρατό, κάτι που ούτε μπορεί ούτε ενδιαφέρεται να κάνει η Ουκρανική διοίκηση που απλά τους στέλνει σε βέβαιο θάνατο.
Ακόμη και οι λυσσαλέες ρωσοφοβικές μονάδες των Azov που αιχμαλωτίστηκαν στη Μαριούπολη και αλλού έχουν τύχει ανθρώπινης μεταχείρισης, σε αντίθεση με τους Ρώσους αιχμαλώτους που έχουν υποστεί βάναυσα βασανιστήρια και εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

Τι θα συμβεί σε ένα πόλεμο ΝΑΤΟ με Ρωσία;

Ωστόσο, ακόμη πιο σημαντικό, ο McGregor έθιξε ίσως το μεγαλύτερο θέμα 10ετιών.... της άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον McGregor, η εμπόλεμη συμμαχία απλά δεν είναι έτοιμη για πόλεμο με τη Ρωσία.
Προειδοποίησε για τη συνεχή πτώση της πειθαρχίας και της ετοιμότητας στο ΝΑΤΟ, σε μεγάλο βαθμό λόγω των ιδεολογικών αλλαγών που σάρωσαν τους δυτικούς στρατούς τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο McGregor τόνισε επίσης την ασύγκριτη διαφορά μεταξύ του ρωσικού στρατού και των αντιπάλων που πολέμησαν οι ΗΠΑ σε αμέτρητους πολέμους.
«Η Ρωσία σήμερα είναι ισχυρότερη από ότι ήταν πριν 30 ή 40 χρόνια.
Έχετε ένα ρωσικό στρατιωτικό κατεστημένο που είναι τώρα πιο ισχυρό και πιο ικανό από ότι ο ρωσικός στρατός στα μέσα της δεκαετίας του 1980», τόνισε ο McGregor, προσθέτοντας: «Δεν μπορείτε να νικήσετε αυτό που έχτισαν οι Ρώσοι. Ήταν οι πρώτοι στη δεκαετία του 1970 που κατάλαβαν την κρισιμότητα της σύνδεσης πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης [ISR] στο διάστημα, καθώς και σε ξηρά και θάλασσα με όπλα κρούσης».
Στη συνέχεια ο McGregor ανέφερε πόσους τύπους όπλων μεγάλου βεληνεκούς διαθέτει η Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων κανονικού πυροβολικού και πυραύλων, καθώς και υπερηχητικών, βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ.
Με τη σειρά τους, αυτά συνδέονται με το βελτιωμένο ISR της Ρωσίας, παρέχοντας μια σχεδόν στιγμιαία ικανότητα κρούσης.
Ο McGregor προειδοποίησε επίσης ότι το μίσος και η εχθρότητα που συνεχίζει να επιδεικνύει η πολιτική Δύση προς τον ρωσικό λαό τον έχει ομογενοποιήσει, με αποτέλεσμα την αποφασιστικότητα να πολεμήσουν όχι μόνο τους Ουκρανούς, αλλά και το ίδιο το ΝΑΤΟ.
Ο λόγος για τον οποίο αυτή είναι μια επικίνδυνη προοπτική για την εμπόλεμη συμμαχία είναι ότι δεν μπορεί πραγματικά να ταιριάξει με τον ρωσικό στρατό , επειδή «οι πιθανοί αντίπαλοι των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ επενδύουν σε πολύ διαφορετικές δυνατότητες», όπως είπε ο McGregor.
Επεσήμανε πόσο υπερεκτεταμένος είναι ο αμερικανικός στρατός, ενισχύοντας περαιτέρω την ιδέα ότι η Αμερική βρίσκεται πράγματι σε μια αυτοκρατορική υπερέκταση.
Οι δυνάμεις του είναι εξαιρετικά ευάλωτες, ιδιαίτερα καθώς το Πεντάγωνο παραμελεί εδώ και χρόνια την τακτική αεροπορική και πυραυλική άμυνα, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα καταστροφικές απώλειες σε περίπτωση σύγκρουσης με έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο.
Ο McGregor προειδοποίησε επίσης ότι εάν η πίεση στη Ρωσία δεν υποχωρήσει, ο πόλεμος θα φτάσει αναπόφευκτα στις ίδιες τις ΗΠΑ.
Στη συνέχεια δήλωσε ότι τα τελευταία χτυπήματα ακριβείας στα σύνορα με τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Μολδαβία, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραύλων, είναι ένα πολύ σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ.
Εκτίμησε ότι η συμβατική στρατιωτική ισχύς της Αμερικής είναι ασύγκριτη με αυτή που ήταν μόλις πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες και ότι ο πόλεμος με μια χώρα όπως η Ρωσία θα ήταν μια δυσάρεστα απογοητευτική εμπειρία… οι συμβατικές δυνάμεις των αμερικανών έχουν υποβαθμιστεί…
Ο McGregor ισχυρίζεται ότι ο πόλεμος δεν έπαψε ποτέ να είναι μια βιομηχανική προσπάθεια και ότι οι ΗΠΑ έχουν σε μεγάλο βαθμό παραμελήσει την ικανότητά τους να τον συντηρήσουν.
Για να κατανοήσουμε καλύτερα τους ισχυρισμούς του αμερικανού συνταγματάρχη, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις απόψεις στρατιωτικών πηγών, όπως η Global Firepower, η οποία δημοσιεύει τακτικά τον κατάλογο των ισχυρότερων στρατιωτικών δυνάμεων του κόσμου.
Σύμφωνα με την κατάταξή τους για το 2023, η Ρωσία βρίσκεται ακριβώς πίσω από τις ΗΠΑ.
Ο τύπος τους υπολογίζει μόνο τη συμβατική στρατιωτική ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής (WMD) δεν λαμβάνονται υπόψη.
Βάζει τον αμερικανικό δείκτη ισχύος στο 0,0712, τη Ρωσία στο 0,0714 και την Κίνα στο 0,0722.
Σύμφωνα με τον τύπο τους, όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο ισχυρή είναι η χώρα.
Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα είναι οι μόνες χώρες με δείκτη ισχύος κάτω από 0,1.
Δεδομένου ότι η συμβατική στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας είναι ουσιαστικά πανομοιότυπη με αυτή της Αμερικής, αυτό μηδενίζει την γελοία προπαγάνδα ότι η Ρωσία είναι «Μπουρκίνα Φάσο με πυρηνικά».
Ωστόσο, δεδομένου του τεράστιου μεγέθους διαφορών στις ονομαστικές στρατιωτικές δαπάνες μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, είναι σαφές ότι η Ρωσία είναι ισχυρότερη με βάση τις δαπάνες αφού η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρότερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης