Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rogers: Δεν αγοράζω τραπεζικές μετοχές ... και σορτάρω αμερικανικά ομόλογα

Rogers: Δεν αγοράζω τραπεζικές μετοχές ... και σορτάρω αμερικανικά ομόλογα
Καθόλου ελκυστικά δε θεωρεί τα επίπεδα των τιμών των αμερικανικών τραπεζικών μετοχών, ο διάσημος επενδυτής  Jim Rogers, προειδοποιώντας ότι το πρόβλημα με τα στεγαστικά δάνεια που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες θα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα.
Οι ισολογισμοί των τραπεζών είναι “γεμάτοι” από μελανά σημεία, σημείωσε ο εκκεντρικός επενδυτής, θεωρώντας ότι αυτό το τεράστιο πρόβλημα θα πάρει πολύ χρόνο να διορθωθεί. Οι τράπεζες πρέπει να “πληρώσουν” για κακές πρακτικές του παρελθόντος.
Ο Rogers θεωρεί ότι τα επόμενα 5-6 χρόνια οι μετοχές θα διαπραγματεύονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία τραπεζική μετοχή στο χαρτοφυλάκιο του. Συνήθως όταν σκάει μία φούσκα η επαναφορά διαρκεί χρόνια, σημείωσε χαρακτηριστικά, προβάλλοντας τις αντιθέσεις του με τον αναλυτή της Rochdale Securities, Richard Bove ο οποίος συστήνει buy στην Bank of America και την Goldman Sachs.
Αναφορικά με την κίνηση της Κίνας να αυξήσει τα επιτόκια, ο Rogers εξέφρασε την αισιοδοξία του  ότι είναι πολύ καλή κίνηση για όλους. Μάλιστα, θεωρεί ότι μία τέτοια κίνηση από τη Fed θα ήταν πολύ καλή, καθώς συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η αμερικανική οικονομία θα αντιμετωπίσει πληθωρισμό το επόμενο διάστημα. “Εχουν τυπωθεί γιγαντιαία ποσά χρήματος”, σημείωσε δηλώνοντας ότι θα αρχίσει να σορτάρει αμερικανικά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης