Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτές τάσεις στην Wall - Κέρδη στην εβδομάδα για Dow και S&P 500 - Πτώση 3,49% για το ADR της ΕΤΕ

Μεικτές τάσεις στην Wall - Κέρδη στην εβδομάδα για Dow και S&P 500 - Πτώση 3,49% για το ADR της ΕΤΕ
Με μεικτές τάσεις τερμάτισε σήμερα, Παρασκευή, η Wall στον απόηχο των μεικτών μακροοικονομικών μεγεθών των ΗΠΑ. Παράλληλα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η πορεία των διαπραγματεύσεων για την αποφυγή του fiscal cliff των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 13.155 μονάδες, αυξημένος  κατά +0,62%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,29% και στις 1.418 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο -0,38% στις 2.978 μονάδες.
Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Dow και ο S&P 500 κατέγραψαν άνοδο 0,3%, ενώ ο Nasdaq απώλειες.
Απώλειες 3,49%, στα 1,80 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,78 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,82 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, στις 74,5 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ για τον μήνα Δεκέμβριο, εν συγκρίσει με τις 82,7 μονάδες για τον Νοέμβριο.
Ειδικότερα, οι δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατέγραψε μεγαλύτερου του αναμενομένου μείωση, καθώς οι αναλυτές εκτιμούσαν οριακή πτώση στις 82 μονάδες.
Παράλληλα, για τρίτη διαδοχική φορά, τα καταναλωτικά δάνεια στις ΗΠΑ κατέγραψαν άνοδο κατά 6,2%, καθώς αυξήθηκαν κατά 14,16 εκατ. δολάρια τον μήνα Οκτώβριο.
Παράλληλα, η άνοδος εν συγκρίσει με τον Σεπτέμβριο, ήταν μεγαλύτερη του αναμενομένου, καθώς οι αναλυτές εκτιμούσαν αύξηση κατά 12 εκατ. δολάρια.
Ωστόσο, στο 7,7% υποχώρησε κατά τον μήνα Νοέμβριο η ανεργία στις ΗΠΑ, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2008, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως στις ΗΠΑ τον ίδιο μήνα δημιουργήθηκαν 146.000 νέες θέσεις εργασίας.
Τα ανακοινωθέντα μεγέθη είναι καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς, αφού οι αναλυτές θεωρώντας "γκρίζο σημείο" το φονικό χτύπημα του τυφώνα Sandy προέβλεπαν διαμόρφωση της ανεργίας στο 7,9% και τη δημιουργία μόλις 80.000 νέων θέσεων εργασίας.
Τέλος, «δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις» επισήμανε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής,  J. Boehner, αναφερθείς στις διαβουλεύσεις για την αποτροπή του fiscal cliff.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Βουλής, αιτήθηκε από τον πρόεδρο Obama να κάνει νέα πρόταση, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Παράλληλα, τον κατηγόρησε για την βραδυπορία των συζητήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης