Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντεπίθεση τέλος, σε άμυνα οι Ουκρανοί - Syrsky: Δύσκολη η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο

Αντεπίθεση τέλος, σε άμυνα οι Ουκρανοί - Syrsky: Δύσκολη η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο
Σχετικά Άρθρα
Το τέλος της ουκρανικής αντεπίθεσης φέρεται πως σήμανε ο στρατηγός και διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky, ο οποίος έδωσε το σήμα για τη μετάβαση του ουκρανικού στρατούσε θέσεις άμυνας.
Ο Syrsky ούτε λίγο ούτε πολύ υπογράμμισε πως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο και επισήμανε πως αυτό που χρειάζεται ώρα είναι να διασφαλιστεί μια αξιόπιστη άμυνα για να μην χάσουν τις θέσεις που έχουν ήδη υπό τον έλεγχο τους.
«Η τρέχουσα επιχειρησιακή κατάσταση στις ανατολικές κατευθύνσεις παραμένει σύνθετη.
Η κατάσταση σε τρία τμήματα της ζώνης μάχης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι εξαιρετικά δύσκολη» τόνισε ο Syrsky, επισημαίνοντας πως αναφερόταν συγκεκριμένα στις περιοχές Artyomovsk ή Bakhmut, Kupyansk και Krasny Liman.
Δεδομένου αυτού, ο Syrsky έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να «διασφαλίσουν μια αξιόπιστη άμυνα» και να αποτρέψουν οποιαδήποτε απώλεια των σημερινών θέσεων των ουκρανικών δυνάμεων στις κατευθύνσεις Kupyansk και Lymansk.
Η αναφορά αυτή υποδηλώνει ότι ο ουκρανικός στρατός από θέση μάχης και αντεπίθεσης θα περάσει σε άμυνα....
Τις τελευταίες ημέρες, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να αναδιατάξει τις εφεδρείες του από το νότο της χώρας προς τα ανατολικά, επειδή η κατάσταση στις περιοχές Kupyansk και Artyomovsk ήταν γεμάτη με κατάρρευση των ουκρανικών θέσεων στην πρώτη γραμμή της πρόσωπο μιας ρωσικής ανακάλυψης.
Οι New York Times έγραψαν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας από τους λόγους για την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας ήταν η υπερβολική διασπορά και η υπερέκταση των δυνάμεων σε πολλά διαφορετικά τμήματα της γραμμής εμπλοκής και ως εκ τούτου συνέστησαν την συγκέντρωση της Ουκρανίας οι κύριες δυνάμεις του Ουκρανικού στρατού να επικεντρωθούν σε μια ενιαία κατεύθυνση στο νότο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης