Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι εντόπισαν τον Ουκρανό συνταγματάρχη που είναι υπεύθυνος για τις επιθέσεις με drones

Οι Ρώσοι εντόπισαν τον Ουκρανό συνταγματάρχη που είναι υπεύθυνος για τις επιθέσεις με drones
Σχηματίστηκε δικογραφία κατά του Ουκρανού συνταγματάρχη - Επίκειται η σύλληψή του
Σχετικά Άρθρα
Ρωσικό δικαστήριο εξέδωσε ερήμην ένταλμα σύλληψης του διοικητή του 383ου ξεχωριστού συντάγματος τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Serhiy Burdenyuk.
Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή πιστεύει ότι ο Burdenyuk σχεδίασε τις επιθέσεις σε στρατιωτικά αεροδρόμια σε τουλάχιστον τρεις περιοχές της Ρωσίας.
Οι επιθέσεις με drone που φέρεται να οργάνωσε ο Ουκρανός αξιωματικός προκάλεσαν τόσο ανθρώπινες απώλειες όσο και σημαντικές ζημιές στη ρωσική αεροπορία.
Μια ποινική υπόθεση εναντίον του Burdenyuk σχηματίστηκε με βάση τα υλικό που συνέλεξαν αξιωματικοί της στρατιωτικής αντικατασκοπείας του FSB και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με την έρευνα, από τον Φεβρουάριο του 2002, ο συνταγματάρχης Burdenyuk, μαζί με άγνωστα άτομα από τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οργανώνει εγκλήματα κατά της ειρήνης και της ασφάλειας της ανθρωπότητας.
Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή τον θεωρεί εμπλεκόμενο σε επιθέσεις σε τρία στρατιωτικά αεροδρόμια στις περιοχές Kaluga, Ryazan και Saratov.

Οι επιθέσεις με drones

Σύμφωνα με τους ερευνητές, στις 7 Οκτωβρίου 2022, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UJ-22 Airborne, που κατασκευάστηκε από την Ukrjet, επιτέθηκε στο χώρο στάθμευσης των υπερηχητικών βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας Tu-22M3 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Shaikovka στην περιοχή Kaluga.
Δεν προκλήθηκαν ζημιές.
Δύο διαδοχικές επιθέσεις — στις 5 Δεκεμβρίου 2022 στο Diaghilevo και στις 26 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο Engels προκάλεσαν σημαντικές ζημιές.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλά στρατιωτικά αεροπλάνα υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν σοβιετικά αεροσκάφη Tu-141 Strizh (Swift) για να επιτεθούν στα προαναφερθέντα αεροδρόμια.
Τα drones σχεδιάστηκαν ως εναέρια οχήματα αναγνώρισης στην ΕΣΣΔ τη δεκαετία του 1960.
Μπορούν να πετάξουν για αποστάσεις άνω των 1.000 χιλιομέτρων με ταχύτητες άνω των 1.000 χιλιομέτρων την ώρα, που είναι κοντά στην υπερηχητική ταχύτητα.
Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1992, το 383ο σύνταγμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναγνώρισης του σοβιετικού στρατού περιήλθε στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης