Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Προς επαναγορά προνομιούχων μετοχών ύψους 5 δισ. δολ. από την Berkshire

Goldman Sachs: Προς επαναγορά προνομιούχων μετοχών ύψους 5 δισ. δολ. από την Berkshire
Το ποσό των 5 δισ. δολαρίων θα αναγκαστεί να καταβάλει η Goldman Sachs στην Berkshire του Warren Buffett, ποσό που αντιστοιχεί σε προνομιούχες μετοχές που απέκτησε η εταιρεία του μεγαλοεπενδυτή κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008.
Για την Goldman Sachs εκκρεμεί μία option πληρωμής 5,5 δισ. δολ. για την επαναγορά των μετοχών, γεγονός όμως που απαιτεί την έγκριση της Federal Reserve. Σ' αυτό το πλαίσιο, πιθανόν η GS να χρησιμοποιήσει μέρος της επιπλέον ρευστότητας της να καλύψει την υποχρέωση της απέναντι στην εταιρεία συμμετοχών.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το ετήσιο μέρισμα που οφείλει να καταβάλει η GS στην Berkshire για τις προνομιούχες μετοχές ανέρχεται στο 10%, ανεβάζονται έτσι το κόστος στο 1 δισ. δολ. . Σύμφωνα με τους αναλυτές η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά “ασύμφορη” για την τράπεζα, την ώρα μάλιστα που στις αγορές επικρατούν πολύ χαμηλά επιτόκια δανεισμού.
Ωστόσο, είναι και αμφίβολο εάν η τράπεζα καταφέρει και πάρει την έγκριση της επαναγοράς προνομιούχων μετοχών από τη Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης