Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Εκτός κυβέρνησης όλοι οι αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας – Ανάμεσα τους και η Hanna Maliar

Ουκρανία: Εκτός κυβέρνησης όλοι οι αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας – Ανάμεσα τους και η Hanna Maliar
Η Maliar τέθηκε εκτός κυβέρνησης λόγω του λάθους περί ανακατάληψης της Andriivka
(upd) Εκτός κυβέρνησης τέθηκαν όλοι οι αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας στην Ουκρανία, ανάμεσα τους και η Hanna Maliar.
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η αποχώρηση της Maliar αποδίδεται στην τοποθέτηση της για την ανακατάληψη της Andriivka από τις ουκρανικές δυνάμεις, κάτι που αργότερα η ίδια παραδέχθηκε, πως ήταν λάθος.
Στις 14 Σεπτεμβρίου η Maliar υποστήριξε πως η δήλωση της ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν την Andriivka ήταν επικοινωνιακό λάθος.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργικού συμβουλίου Taras Melnichuk, παρελθόν αποτελούν οι αναπληρωτές υπουργοί Vladimir Gavrilov, Vitaly Deinega, Anna Malιar, Rostislav Teodozievich, Denis Sharapov και Andrey Shevchenko.
Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα η Maliar είχε αναφέρει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακαταλάβει περίπου δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από το Bakhmut την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας πως ο ουκρανικός στρατός έχει απελευθερώσει 51 τετραγωνικά χιλιόμετρα κοντά στο Bakhmut από την έναρξη της αντεπίθεσης.
Σύμφωνα με τη Maliar, η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει πάνω από 260 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την έναρξη της αντεπίθεσης στις αρχές Ιουνίου.

Τι λένε οι Ουκρανοί

Πάντως, η ουκρανική εφημερίδα Ukrainska Pravda υποστηρίζει επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από την κυβέρνηση, πως και οι έξι αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας υπέβαλλαν οικειοθελώς τις παραιτήσεις τους κατόπιν αιτήματος του νέου υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας, Rustem Umerov.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες τους, ενώ γίνεται λόγος για πλήρη αναδιοργάνωση του υπουργείου Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης