Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι διαπρέπουν: Αύξησαν 10 φορές την παραγωγή Kinzhal, Iskander, τανκ και drones

Οι Ρώσοι διαπρέπουν: Αύξησαν 10 φορές την παραγωγή Kinzhal, Iskander, τανκ και drones
Κενό γράμμα οι κυρώσεις της Δύσης
Σχετικά Άρθρα
Παρά τα διαδοχικά πακέτα κυρώσεων της Δύσης που είχαν ως στόχο τον οικονομικό αλλά και στρατιωτικό «στραγγαλισμό» της Ρωσίας, η Μόσχα όχι μόνο έχει καταφέρει να σταθεί όρθια και να προσαρμοστεί στις νέες σκληρές συνθήκες, αλλά και να πάει ένα βήμα παραπέρα.
Δημοσίευμα του Reuters υποστηρίζει πως η Ρωσία έχει καταφέρει να αυξήσει ακόμα και περισσότερο από 10 φορές την παραγωγή ορισμένου στρατιωτικού υλικού με το οποίο προμηθεύει το στρατό της που πολεμά στην Ουκρανία.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, η ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας αφορά κυρίως πυραύλους, drones, οχήματα μάχης και πυροβολικό, δηλαδή στα όπλα εκείνα από τα οποία εξαρτώνται απόλυτα αυτή τη στιγμή οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας στις συγκρούσεις που έχουν στο πολεμικό πεδίο.

Εντολή Putin

Αυτή άλλωστε ήταν και η εντολή που είχε δώσει στη ρωσική αμυντική βιομηχανία ο πρόεδρος Vladimir Putin, ο οποίος είχε ζητήσει να αυξηθεί η παραγωγή για να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτύχει τους στόχους που είχε θέσει στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, τη στιγμή που η Δύση έχει αναλάβει τον στρατιωτικό εξοπλισμό και την προμήθεια με όπλα του ουκρανικού στρατού.

Αύξηση 10 φορές

Σε δηλώσεις του ο Bekhan Ozdoev, βιομηχανικός διευθυντής του συγκροτήματος όπλων στη Rostec, της ρωσικής κρατικής εταιρείας που ελέγχει μεγάλο μέρος της βιομηχανίας όπλων, υποστήριξε ότι οι όγκοι παραγωγής για διάφορους τύπους όπλων αυξήθηκαν από δύο έως δέκα φορές.
«Και για ορισμένους τύπους υλικού, η παραγωγή έχει ενισχυθεί κατά δεκάδες φορές» υπογράμμισε ο Ozdoev.

Ποια όπλα τρέχουν

«Προχωράμε γοργά, καπνός βγαίνει από όλους τους σωλήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ozdoev, τονίζοντας ότι υπήρξε σημαντική ανάπτυξη στην παραγωγή αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων, εκτοξευτών πυραύλων, πυροβολικού, του βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς Iskander, του συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς Pantsir και του υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal.
Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον συνολικό όγκο των όπλων που παράγονται.
Η Rostec, η οποία τυγχάνει κυρώσεων από τη Δύση, διευθύνεται από τον Sergei Chemezov, στενό σύμμαχο του Putin, και είναι μακράν ο μεγαλύτερος παραγωγός όπλων της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης