Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ρυθμό σαλιγκαριού η ουκρανική αντεπίθεση, σύντομα θα σταματήσει - Richter: Καμία αλλαγή στο μέτωπο

Με ρυθμό σαλιγκαριού η ουκρανική αντεπίθεση, σύντομα θα σταματήσει - Richter: Καμία αλλαγή στο μέτωπο
ΗΠΑ και ΕΕ θα αρχίσουν να πιέζουν τις αρχές του Κιέβου για ειρήνη υποστηρίζει δημοσίευμα της Die Welt
Σχετικά Άρθρα
Παρά τα όσα υποστηρίζουν Δυτικοί αξιωματούχοι και ΜΜΕ που κάνουν λόγο για σημαντικές στρατιωτικές επιτυχίες των Ουκρανών, τα κέρδη της ουκρανικής αντεπίθεσης είναι ασήμαντα υποστηρίζει ο απόστρατος συνταγματάρχης της Bundeswehr και στρατιωτικός ειδικός Wolfgang Richter.
«Σε αντίθεση με τις ειδήσεις που κυκλοφορούν ευρέως στα ξένα μέσα ενημέρωσης για σημαντικές νίκες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο, στην πραγματικότητα τα επιτεύγματά τους είναι ασήμαντα.
Παρά όλες τις αναφορές επιτυχίας που ακούμε, εξακολουθούμε να μιλάμε για τοπικά επιτεύγματα - δύο, τρία ή ακόμα και πέντε χιλιόμετρα προόδου, τα οποία στη συνέχεια σε ορισμένα στάδια τίθενται και πάλι υπό ρωσικό έλεγχο» υποστήριξε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt o Richter.
Όπως λέει ο Γερμανός ειδικός, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο μέτωπο συνολικά, ούτε στο πλαίσιο της αντεπίθεσης.
«Επιπλέον, η ένταση των εχθροπραξιών θα μειωθεί με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, δηλαδή σε περίπου ενάμιση μήνα.
Και παρόλο που οι στρατιώτες θα συνεχίσουν να πολεμούν, μια μεγάλης κλίμακας επίθεση με διάνοιξη του μετώπου δεν πρόκειται να συμβεί» εκτίμησε ο Richter.

Αντεπίθεση με ρυθμό σαλιγκαριού

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πλέον είναι ολοένα και πιο συχνές οι εκκλήσεις της Ευρώπης προς το Κίεβο προκειμένου να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, γεγονός που αποδίδεται στην αργή αντεπίθεση των Ουκρανών.
Όπως λέει η Die Welt, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν «με ρυθμό σαλιγκαριού» και σύντομα θα σταματήσουν εντελώς, χωρίς να έχουν πετύχει τίποτα.

Ούτε ΝΑΤΟ, ούτε ΕΕ

Επιπλέον, διαδίδεται η άποψη ότι τον χειμώνα ΗΠΑ και ΕΕ θα αρχίσουν να πιέζουν τις αρχές του Κιέβου για ειρήνη, καθώς οι σύμμαχοι φέρονται να έχουν κουραστεί από τις συνεχείς απαιτήσεις των Ουκρανών αλλά και την αδυναμία τους να διαχειριστούν σωστά τα παρεχόμενα όπλα, ενώ επισημαίνεται πως θα σταματήσει και κάθε συζήτηση για ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης