Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Καμία καθυστέρηση – Δώσαμε στους Ουκρανούς ότι ζήτησαν για την αντεπίθεση

ΗΠΑ: Καμία καθυστέρηση – Δώσαμε στους Ουκρανούς ότι ζήτησαν για την αντεπίθεση
Οι ΗΠΑ δεν υστερούν στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία είπε ο John Kirby
Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο John Kirby, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τις κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ καθυστέρησαν στην παροχή της απαιτούμενης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για τις ανάγκες της αντεπίθεσης.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υστερούν στις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία» είπε ο Kirby, απαντώντας στις αιτιάσεις δημοσιογράφου του Sky News ότι το Κίεβο έπρεπε να περιμένει μήνες για να πάρει τα άρματα μάχης, τη στιγμή που δεν έλαβε ποτέ τα μαχητικά F-16.
«Όχι, δεν είμαστε πίσω, διαφωνώ κάθετα με αυτή τη δήλωση» είπε ο Kirby, επισημαίνοντας πως οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν όλα όσα ζήτησαν για να πραγματοποιήσουν την επίθεση τους.
Σημειώνεται πως ολοένα και περισσότεροι Δυτικοί αξιωματούχοι παραδέχονται πως η ουκρανική αντεπίθεση είναι εξαιρετικά αργή και δεν έχει καταφέρει κανένα σημαντικό αποτέλεσμα ως προς την ανακατάληψη εδαφών.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin αναφερόμενος στην ουκρανική αντεπίθεση, έχει κάνει λόγο για αποτυχία που τη συνοδεύει και ο θάνατος 71,5 χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης