Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foreign Policy: Η Ουκρανία έχει ακόμη 6 εβδομάδες, μετά τέλος οι επιλογές για το στρατό της

Foreign Policy: Η Ουκρανία έχει ακόμη 6 εβδομάδες, μετά τέλος οι επιλογές για το στρατό της
Ούτε ο Zelensky είναι σίγουρος για την επιτυχία της αντεπίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν περίπου έξι εβδομάδες πριν από την έναρξη της κακοκαιρίας, η οποία θα αποτρέψει τις πολεμικές επιχειρήσεις, αναφέρει το Foreign Policy.
«Στην Ουκρανία έχουν απομείνει περίπου έξι εβδομάδες για μάχιμες επιχειρήσεις πριν αρχίσει η βροχή και μετατρέψει το ξηρό έδαφος σε λάσπη» υποστηρίζει το δημοσίευμα.
Συγκεκριμένα, λόγω τέτοιων συνθηκών, θα προκύψουν προβλήματα στην χρήση τεθωρακισμένων Abrams, Bradley και Striker που παρέχονται από τις ΗΠΑ….
Εν τω μεταξύ, ακόμα και ο πρόεδρος Zelensky παραδέχτηκε ότι δεν είναι σίγουρος για την επιτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανικών δυνάμεων.
«Δεν νομίζω ότι κανείς γνωρίζει, πραγματικά», είπε  σε συνέντευξή του στο CNN όταν ρωτήθηκε εάν είναι δυνατή μια στρατηγική νίκη τους επόμενους μήνες.
Ο Zelensky πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να ζητάει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι μια ενδεχόμενη άρνηση των ΗΠΑ θα ήταν «μεγάλη απώλεια» για το Κίεβο.
Την περασμένη εβδομάδα, αμερικανικά ΜΜΕ έγραψαν ότι οι αρχές των ΗΠΑ είναι κοντά σε μια απόφαση να μεταφέρουν πυραύλους ATACMS με βεληνεκές περίπου 300 χιλιομέτρων στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις…
Ωστόσο, το Πεντάγωνο είπε ότι αυτό το ζήτημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης