Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανοί ειδικοί πιστεύουν ότι ο Zelensky ήταν απογοητευμένος με το ταξίδι του στις ΗΠΑ

Αμερικανοί ειδικοί πιστεύουν ότι ο Zelensky ήταν απογοητευμένος με το ταξίδι του στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με τον Earl Rasmussen, η επίσκεψη του Zelensky δεν ήταν γεγονός στις Ηνωμένες Πολιτείες
Το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μια απογοήτευση για τον Ουκρανό πρόεδρο, V. Zelensky και οι ομιλίες του φάνηκαν να βασίζονται σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, δήλωσε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού, Earl Rasmussen
«Το ταξίδι του Zelensky δεν είχε τη μεγαλοπρέπεια και τη φιλοξενία που αναμενόταν ξεκάθαρα.
Πολλοί στόχοι δεν επιτεύχθηκαν: μια προσπάθεια απομόνωσης της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεγαλύτερη διεθνής υποστήριξη, υποδοχή στο Κογκρέσο και μεταφορά πυραυλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας».
Σύμφωνα με τον Earl Rasmussen, η επίσκεψη του Zelensky δεν ήταν γεγονός στις Ηνωμένες Πολιτείες.
O Earl Rasmussen επέστησε την προσοχή σε ένα επικριτικό άρθρο των New York Times που δημοσιεύτηκε ταυτόχρονα με το ταξίδι, το οποίο δεν φαίνεται να είναι τυχαίο.
«Δεν υπήρξαν μαζικές φιλοουκρανικές ή αντιρωσικές διαδηλώσεις ούτε στη Νέα Υόρκη ούτε στην Ουάσιγκτον.
Η αίθουσα του ΟΗΕ ήταν στην καλύτερη περίπτωση μισογεμάτη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία φαινόταν να βασίζεται σε μια εναλλακτική πραγματικότητα».
«Ναι, έλαβε σχετικά λίγη χρηματοδότηση και λόγια ενθάρρυνσης από τον Πρόεδρο Biden και τον υπουργό Εξωτερικών Blinken, αλλά συνολικά η παρουσία του στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξε σε απογοήτευση», είπε ο Earl Rasmussen.
Τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να καθορίσουν εάν επιδιώκουν τον τερματισμό της σύγκρουσης ή την κλιμάκωσή της, αυξάνοντας την πιθανότητα εμπλοκής τους.

Ο διεθνής άνεμος αλλάζει…

Η διεθνής υποστήριξη, ειδικά στον παγκόσμιο νότο, δεν είναι με το μέρος της Ουκρανίας, η υποστήριξη στην Ευρώπη φαίνεται να μειώνεται και το Κογκρέσο έχει κουραστεί πρόσθεσε ο Earl Rasmussen.
Ο συνταξιούχος αναλυτής του Πενταγώνου Chuck Spinney, από την πλευρά του, πιστεύει ότι η επίσκεψη δεν ήταν παρόμοια με το ταξίδι στην Ουάσιγκτον το 1941 του Βρετανού πρωθυπουργού Winston Churchill, με το οποίο συγκρίθηκε η τελευταία επίσκεψη του Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης