Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 85.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες από την έναρξη της αντεπίθεσης

Στους 85.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες από την έναρξη της αντεπίθεσης
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί έχασαν 17.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της αντεπίθεσης τους ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, αριθμός που όπως είπε, έρχεται να προστεθεί στους πάνω από 66.000 Ουκρανούς που είχαν σκοτωθεί από τις 4 Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Συνολικά, οι Ουκρανοί μετρούν 85.000 νεκρούς στρατιώτες από την ημέρα έναρξης της αντεπίθεσης τους καθώς και πάνω από 7.600 μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, εκ των οποίων πάνω από 2.700 κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον Shoigu, οι Ουκρανοί κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα έχασαν δύο γερμανικά Leopard και ένα βρετανικό Challenger, επτά οχήματα πεζικού Bradley, 77 αμερικανικά συστήματα πυροβολικού Μ777 καθώς και 51 αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πολωνία και τις ΗΠΑ.
«Παρά την έλλειψη σημαντικών αποτελεσμάτων στο πλαίσιο της αντεπίθεσης, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία και οι ουκρανικές αρχές να ρίχνουν μη εκπαιδευμένους στρατιώτες σε παράλογες επιθέσεις, για σφαγή.
Τέτοιες κυνικές ενέργειες ωθούν την Ουκρανία στην αυτοκαταστροφή» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης