Τελευταία Νέα
Διεθνή

To… μαγικό Sosna –Ν των Ρώσων καταδρομέων στην Ουκρανία

To… μαγικό Sosna –Ν των Ρώσων καταδρομέων στην Ουκρανία
Μπορεί να ανιχνεύσει και να αναγνωρίσει ελεύθερο σκοπευτή στα 3 χιλιόμετρα
Σχετικά Άρθρα
Στην υψηλή αποτελεσματικότητα του ρομποτικού ανιχνευτή Sosna-N που δοκιμάστηκε από τους Ρώσους κομάντο στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία αναφέρεται δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS που επικαλείται πηγή από τον στρατιωτικό-βιομηχανικό τομέα.
Οι μονάδες καταδρομέων της Ρωσίας που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, έκαναν χρήση αυτού του ρομποτικού μηχανισμού που μπορεί να ανιχνεύει και να αναγνωρίζει ελεύθερους σκοπευτές, ακόμα και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων.
«Μια παρτίδα αντι-σκοπευτικών συστημάτων Sosna-N αγοράστηκε για τις ειδικές μονάδες και δοκιμάστηκε με επιτυχία στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» επισήμανε στο TASS ο αρμόδιος αξιωματούχος.
Η ρομποτική αυτή συσκευή μπορεί να σαρώνει μια περιοχή για οπτικές συσκευές, όπως σκοπευτικό τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή, κιάλια ή συστήματα στόχευσης αντιαρματικών βλημάτων.
Με την ανίχνευση μιας τέτοιας συσκευής, παράγει ένα ακουστικό σήμα και απελευθερώνει μια ειδική δέσμη λέιζερ για να την εξασθενίσει.
Αυτό το εξελιγμένο σύστημα ανίχνευσης μπορεί να αναγνωρίσει έναν ελεύθερο σκοπευτή σε εμβέλεια 3 χιλιομέτρων, ενώ το αντίμετρό του με λέιζερ έχει αποτελεσματική εμβέλεια έως και 2 χιλιομέτρων.
Το ρομποτικό αυτό σύστημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του φόρουμ Army-2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης