Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δύο «αρχές» του Biden για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Ο στόχος και … ο φόβος

Οι δύο «αρχές» του Biden για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Ο στόχος και … ο φόβος
Ο Biden θέλει να διασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ κάνουν τα πάντα για να υποστηρίξουν την Ουκρανία είπε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος Biden θέλει από την πρώτη στιγμή της κλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης να αποφύγει μια άμεση σύγκρουση των ΗΠΑ με τη Ρωσία υποστήριξε ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών, Anthony Blinken, σημειώνοντας ωστόσο ότι βασική επιδίωξη του Biden είναι να διασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν την Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Rice στο Χιούστον του Τέξας, ο Blinken αναφέρθηκε στις δύο κατευθυντήριες γραμμές του Biden όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Από την πρώτη μέρα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε δύο προτεραιότητες.
Η μια είναι να διασφαλίσουμε ότι εμείς οι ΗΠΑ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και να ενθαρρύνουμε άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο.
Η δεύτερη είναι να αποφευχθεί μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, καθώς μια τέτοια σύγκρουση θα μπορούσε να οδηγήσει εκεί που κανείς δεν θέλει να καταλήξει, κάτι που θα είχε κακό αντίκτυπο στην ασφάλεια των Αμερικανών» τόνισε ο Blinken, αναφέροντας πως οι δύο αυτές «αρχές» είναι που καθορίζουν και τις αποφάσεις του προέδρου Biden για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Κίεβο αποφασίζει

Όπως είπε ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών, οι ΗΠΑ αφήνουν το Κίεβο να αποφασίσει για το πώς θα διεξαχθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο μέτωπο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Ουάσινγκτον ποτέ δεν ενθαρρύνει «πλήγματα» εκτός του εδάφους της Ουκρανίας.

Καμία διπλωματική πρόοδος

Σύμφωνα με τον Blinken, ο πιο αξιόπιστος τρόπος για τον τερματισμό των εχθροπραξιών είναι η ενίσχυση των θέσεων του Κιέβου.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σημαντική διπλωματική πρόοδος στην ουκρανική κρίση, από τη στιγμή που η Ρωσία με τη σημερινή της στάση, διακατέχεται από την επιθυμία να «ξεπεράσει τη Δύση».
Πάντως, η Ρωσία διαμηνύει πως είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για μια διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης