Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Παλαιστίνης: Ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής η μόνη εγγύηση για την ειρήνη - Ουδείς γνώριζε για την επίθεση

ΥΠΕΞ Παλαιστίνης: Ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής η μόνη εγγύηση για την ειρήνη  - Ουδείς γνώριζε για την επίθεση
«Κανείς δεν είχε προηγμένη προειδοποίηση για την επίθεση της Χαμάς», επισημαίνει πολιτικός αναλυτής
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης δήλωσε ότι ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών είναι η μόνη εγγύηση για «ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη» στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Al Jazeera.
«Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένως για τις συνέπειες ενός αδιεξόδου στον πολιτικό ορίζοντα της μη παραχώρησης στον παλαιστινιακό λαό το νόμιμο δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση και στο κράτος του.
Έχουμε επίσης προειδοποιήσει για τις συνέπειες των καθημερινών προκλήσεων και επιθέσεων, τη συνεχιζόμενη τρομοκρατία εποίκων και δυνάμεων κατοχής και τις επιδρομές στο τέμενος Al-Aqsa και στους χριστιανικούς και ισλαμικούς ιερούς τόπους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
«Αυτό που εγγυάται την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας είναι ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής της γης του Κράτους της Παλαιστίνης, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις συμφωνίες του 1967, και η αναγνώριση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού στην ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία».

Δεν υπήρξε προειδοποίηση

«Κανείς δεν είχε προηγμένη προειδοποίηση για την επίθεση της Χαμάς», επισημαίνει πολιτικός αναλυτής
Ο πολιτικός αναλυτής Nour Odeh είπε στο Al Jazeera ότι δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις για το τι επρόκειτο να εκτυλιχθεί.
«Όσοι μιλούσαν για τέτοιες επιδρομές στο παρελθόν κατηγορήθηκαν ως λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι το Ισραήλ είναι μια στρατιωτική δύναμη και η διαφορά μεταξύ του Ισραήλ και του στρατού της Παλαιστίνης είναι τεράστια.
Οπότε αυτό που είδαμε σήμερα είναι σίγουρα απροσδόκητο», είπε.
«Αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν εδώ και μήνες για το τι συμβαίνει στους Παλαιστίνιους στα κατεχόμενα εδάφη και στη Γάζα.
Έτσι, όλοι με την αίσθηση του τι συνέβαινε ήξεραν ότι η ηρεμία μέχρι στιγμής εξαπατούσε και ήξεραν ότι κάτι μεγάλο θα συνέβαινε», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης