Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Ρωσία και Hamas χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές τρομοκρατίας – Εμπλοκή Ιράν

Zelensky: Ρωσία και Hamas χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές τρομοκρατίας – Εμπλοκή Ιράν
Ο Zelensky είπε πως το Ιράν συνδέεται και με την εισβολή στην Ουκρανία και με την επίθεση στο Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Ρωσία και Hamas χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές τρομοκρατίας υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky κατά την παρέμβαση του στην κοινοβουλευτική συνέλευση των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.
Στην ομιλία του ο Zelensky ζήτησε από το διεθνές Κράτος Δικαίου να ενωθεί για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, συγκρίνοντας την επίθεση στο Ισραήλ από «μια τρομοκρατική οργάνωση» με την εισβολή στην Ουκρανία, από ένα κράτος – τρομοκράτη, όπως αποκάλεσε τη Ρωσία.
«Ο κόσμος θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια σειρά από ορισμούς της τρομοκρατίας.
Μην βιάζετε τις γυναίκες.
Μην σκοτώνετε.
Μην θεωρείτε τρόπαια τα παιδιά.
Μη γεμίζετε χωριά και πόλεις με αίμα.
Μην πυροβολείτε απλούς πολίτες στα αυτοκίνητα τους» ανέφερε ο Zelensky, τονίζοντας ότι Ρωσία και Hamas χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές τρομοκρατίας.

Ουδείς ανεπηρέαστος

Παράλληλα και στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ο Ουκρανός πρόεδρος επισήμανε πως δεν είναι ώρα να αποσυρθούμε από τη «διεθνή αρένα» για «εσωτερικές διαμάχες».
«Δεν είναι η στιγμή που πρέπει να σιγήσουμε» υποστήριξε ο Zelensky, αναφέροντας πως κανείς δεν θα πρέπει να προσποιείται ότι η τρομοκρατία σε μια ήπειρο, δεν θα επηρεάσει τον υπόλοιπο κόσμο.

Εμπλοκή Ιράν

Μάλιστα ο Zelensky συνέδεσε το Ιράν τόσο με την ρωσική εισβολή όσο και με την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ.
«Δεν μπορεί το Ιράν να πει ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, όταν πουλά τα drones Shahed στη Ρωσία.
Όπως δεν μπορεί να λέει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τα γεγονότα στο Ισραήλ, όταν οι αξιωματούχοι του ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν την Hamas» υποστήριξε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης