Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα ΗΠΑ σε Ουκρανία: Η βοήθεια μας δεν θα είναι επ'αόριστον

Μήνυμα ΗΠΑ σε Ουκρανία: Η βοήθεια μας δεν θα είναι επ'αόριστον
Βραχυπρόθεσμα οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθούν τόσο την Ουκρανία όσο και το Ισραήλ είπε ο John Kirby από τον Λευκό Οίκο
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία επ' αόριστον, δήλωσε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby.
«Σήμερα ανακοινώσαμε τη διάθεση 200 εκατομμυρίων και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσο μπορούμε, αλλά η βοήθεια δεν θα είναι ατελείωτη».
Όπως διευκρίνισε ο Kirby, βραχυπρόθεσμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν τόσο την Ουκρανία όσο και το Ισραήλ.
Ωστόσο, αρνήθηκε να πει συγκεκριμένα τι σημαίνει «βραχυπρόθεσμα».
Πολλά εξαρτώνται από το πόσο εντατικά ξοδεύει πυρομαχικά ο Ισραηλινός Στρατός και πόσο μπορεί το ισραηλινό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα να προμηθεύσει τον στρατό του με οβίδες, είπε ο αξιωματούχος.
Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας. Μετά από μαζικούς βομβαρδισμούς, μαχητές της Hamas
Η στρατιωτική πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος ανακοίνωσε την επιχείρηση Al-Aqsa Flood.
Σε απάντηση, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την έναρξη της επιχείρησης Iron Swords στη Λωρίδα της Γάζας.
Εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, οι Ουκρανοί ανησυχούν ότι η στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μειωθεί… εξέλιξη που θα οδηγήσει σε κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης