Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuperwasser (Υπηρεσία Πληροφοριών Στρατού Ισραήλ): Η Hamas μας έπιασε στον ύπνο – Κλείσαμε την πόρτα και μπήκε από το παράθυρο

Kuperwasser (Υπηρεσία Πληροφοριών Στρατού Ισραήλ): Η Hamas μας έπιασε στον ύπνο – Κλείσαμε την πόρτα και μπήκε από το παράθυρο
Λανθασμένοι υπολογισμοί από το Ισραήλ στην επίθεση της Hamas
Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Yossi Kuperwasser, επισημαίνει τους κύριους λόγους για τους οποίους οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ απέτυχαν να αποτρέψουν την επίθεση της Hamas.
Αν και οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν τη φήμη ότι είναι από τις καλύτερες στον κόσμο, οι αξιωματικοί τους «είναι άνθρωποι», δήλωσε ο Kuperwasser στη γερμανική εφημερίδα Bild.
«Είναι απλώς άνθρωποι. Οι άνθρωποι είναι αισιόδοξοι και πάντα ελπίζουν για το καλύτερο.
Αυτό ήταν λάθος.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που έχουν κακές προθέσεις και είναι σκληροί στην επιδίωξη των στόχων τους», είπε.
«Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών πιάστηκαν στον ύπνο», δήλωσε ο Kuperwasser.
Το Ισραήλ, είπε, «αγνοούσε την αληθινή φύση της Hamas, μιας ριζοσπαστικής ισλαμικής φανατικής οργάνωσης».

Μπήκε από το παράθυρο


«Οι άνθρωποι ήθελαν να πιστέψουν ότι η Ηamas ήθελε να δώσει στους Παλαιστίνιους στη Γάζα μια καλύτερη ζωή και πως μια απόφαση να επιτραπεί σε χιλιάδες Παλαιστίνιους να έρχονται καθημερινά στο Ισραήλ για να κερδίσουν τα προς το ζην θα κατευνάσει τη Hamas», τόνισε ο ειδικός.
Πιστεύει ότι το Ισραήλ είχε υπερβολική πίστη στη δική του στρατιωτική δύναμη, ένα άλλο μεγάλο λάθος υπολογισμού.
«Υπήρχε ευρέως πεποίθηση ότι θα αποτρεπόταν από τη στρατιωτική ισχύ του Ισραήλ και θα αποφεύγονταν μία τρομοκρατική επίθεση», εξήγησε ο Kuperwasser.
«Σκεφτήκαμε ότι επειδή είχαμε βρει λύση στις επιθέσεις με πυραύλους τους και είχαμε εξαλείψει τις σήραγγες, θα ήμασταν ασφαλείς», επεσήμανε ο ειδικός, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια μοιραία παρανόηση.
«Έπρεπε να μείνουμε σε επιφυλακή: αν κλείσουμε την πόρτα, θα μπουν από το παράθυρο. Αυτό ακριβώς έκαναν», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης