Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν ασταμάτητα με αεροπορία και πυροβολικό την Avdiivka

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν ασταμάτητα με αεροπορία και πυροβολικό την Avdiivka
Η Ρωσία έχει περικυκλώσει και ετοιμάζεται να καταλάβει την Avdiivka
Σχετικά Άρθρα
Σε ένα ανελέητο σφυροκόπημα της πόλης Avdiivka προχωρά εδώ και τέσσερις ημέρες ο ρωσικός στρατός, ο οποίος μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση των Ουκρανών, έχει πάρει το πάνω χέρι και πλέον έχει περάσει στην επίθεση.
Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι Ρώσοι χτυπούν με το πυροβολικό και την αεροπορία την Avdiivka, με τους Ουκρανούς να υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής αντέχουν.
«Η πόλη δέχεται συνεχή επίθεση από αέρα, πυροβολικό και μεγάλο αριθμό στρατευμάτων.
Οι μάχες κρατάνε εδώ και τέσσερις ημέρες.
Είναι άγριες και πραγματικά ασταμάτητες.
Πυροβολούν από κάθε πλευρά με ότι όπλο διαθέτουν» υποστήριξε ο Vitaliy Barabash, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Avdiivka, υποστηρίζοντας πως υπήρξαν και αεροπορικές επιδρομές και πως οι επιθέσεις δεν σταματούν στιγμή.
Η επίθεση στην Avdiivka είναι μια από τις λίγες μεγάλες επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ρωσία από τότε που οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν την αντεπίθεση τους στις αρχές Ιουνίου για να προσπαθήσουν να εκδιώξουν τα ρωσικά στρατεύματα που κατέχουν μεγάλες εκτάσεις εδάφους στα ανατολικά και νότια.
Το Κίεβο λέει ότι η Μόσχα έχει συγκεντρώσει στρατεύματα γύρω από την Avdiivka και έχει στείλει βαρύ εξοπλισμό, καθώς σκοπεύει να περικυκλώσει και να καταλάβει την πόλη, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης Donetsk που τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης