Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Μέση Ανατολή - Στο τραπέζι οι πιθανοί τρόποι «κοινής δράσης» της ΕΕ

Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Μέση Ανατολή - Στο τραπέζι οι πιθανοί τρόποι «κοινής δράσης» της ΕΕ
Το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Μέση Ανατολή συγκάλεσε o πρόεδρος, Charles Michel, προκειμένου να χαραχθεί η «κοινή δράση» της ΕΕ
Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, η τύχη των ομήρων που βρίσκονται στα χέρια της Hamas και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης του πολέμου, είναι τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών, με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, που αρχίζει στις 6.30μ.μ. (ώρα Ελλάδας).
Το έκτακτο αυτό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Μέση Ανατολή συγκάλεσε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (14/10/2023), ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, προκειμένου να χαραχθεί η «κοινή δράση» της ΕΕ.
Την Κυριακή (18/10/2023), σε μια δήλωση «που καθορίζει την κοινή θέση της ΕΕ», οι Ευρωπαίοι ηγέτες επανέλαβαν «το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται σύμφωνα με το ανθρωπιστικό και το διεθνές δίκαιο» απέναντι σε βίαιες και αδιάκριτες επιθέσεις, όπως αυτές της Hamas στις 7 Οκτωβρίου. Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες τόνιζαν την ανάγκη προστασίας των αμάχων και την παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από Ισραηλινά πυρά και προετοιμάζεται μια χερσαία επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης