Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: 1200 άνθρωποι θαμμένοι κάτω από τα χαλάσματα, 500 εκ των οποίων παιδιά

Γάζα: 1200 άνθρωποι θαμμένοι κάτω από τα χαλάσματα, 500 εκ των οποίων παιδιά
Βασίζουν τις εκτιμήσεις τους σε κλήσεις κινδύνου που έλαβαν
Περίπου 1.200 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου 500 ανήλικα παιδιά, πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια στη Γάζα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. Βασίζουν τις εκτιμήσεις τους σε κλήσεις κινδύνου που έλαβαν.
«Πολλές φορές οι γιατροί λένε ότι ακούνε τα θύματα να ουρλιάζουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό», δήλωσε στο AP ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Shifa του μεγαλύτερου ιατρικού κέντρου της Γάζας.
Σύμφωνα με το Al Jazeera, ένας 37χρονος κάτοικος της πόλης της Γάζας, είπε ότι όταν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ισοπέδωσαν το διπλανό κτίριο κατοικιών, οι διασώστες δεν ήρθαν ποτέ.
Ο ίδιος και οι φίλοι του έτρεξαν έξω με τις παντόφλες τους, έψαξαν στα χαλάσματα και πάλεψαν να σηκώσουν άνδρες και γυναίκες καλυμμένους με αίμα από τα ερείπια με κουβέρτες.
Όταν είδαν ένα ασθενοφόρο να τρέχει στο δρόμο προς το νοσοκομείο Shifa, το κυνήγησαν, χτυπώντας τα παράθυρά του για να το κάνουν να σταματήσει ώστε να στριμώξουν τους γείτονές τους μέσα.
«Έχεις ανθρώπους σαν εμάς που χρησιμοποιούν τα χέρια τους και έχουμε μηδενική εμπειρία να κάνουμε τέτοια πράγματα», δήλωσε στο AP. «Δεν υπάρχει καμία υποδομή. Δεν υπάρχει καμία ικανότητα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης