Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκρός από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Γάζα ο γιος του διοικητή της Hamas

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκρός από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Γάζα ο γιος του διοικητή της Hamas
Ο Hazem Ismail Haniya είχε λάβει άδεια να φύγει από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα τον Ιούλιο του 2022 μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, ώστε να συναντήσει άλλα μέλη της οικογένειας στην Τουρκία
Διαρκείς είναι οι αεροπορικές επιδρομές των IDF στη Γάζα και σε μια από αυτές, την Τρίτη 17/10, σκοτώθηκαν τρία μέλη της οικογένειας του ανώτατου πολιτική ηγέτη της Hamas, Ismail Haniya.
Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο ένας εκ των νεκρών είναι ο γιος του, Hazem Ismail Haniya.
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Hazem Ismail Haniya είχε λάβει άδεια να φύγει από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα τον Ιούλιο του 2022 μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, ώστε να συναντήσει άλλα μέλη της οικογένειας στην Τουρκία. Παρ' όλα αυτά, συνέχισε έκτοτε να ταξιδεύει εντός και εκτός του θύλακα.
Από την πλευρά του, ο διοικητής της Hamas ζει στη Ντόχα του Κατάρ, όπου εθεάθη λίγο μετά την εισβολή των αντρών της οργάνωσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, να πανηγυρίζει για τη σφαγή, τα βασανιστήρια και την απαγωγή περισσότερων από 1.000 Εβραίων πολιτών.
 
 
Ένα βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο έδειχνε τον Haniya να «προσκυνά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης» στον Αλλάχ, ενώ παρακολουθούσε την αιματηρή σφαγή μαζί με μια ομάδα άλλων αξιωματούχων της Hamas.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης