Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hill: Οι ΗΠΑ να μην θυσιάσουν το Ισραήλ για την Ουκρανία

Hill: Οι ΗΠΑ να μην θυσιάσουν το Ισραήλ για την Ουκρανία
Δημοκρατικό το καθεστώς του Ισραήλ, διεφθαρμένο το Κίεβο αναφέρει δημοσίευμα της Hill
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να αναστείλουν τη βοήθεια προς το Ισραήλ λόγω της υποστήριξης προς την Ουκρανία, δεδομένων των διαφορετικών βαθμών των συμμαχικών σχέσεων μαζί τους, γράφουν ο πρόεδρος του Heritage Foundation Kevin Roberts και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Οχάιο Vance σε άρθρο για την αμερικανική εφημερίδα Hill.
«Αντί να παρακρατήσει τη βοήθεια προς το Ισραήλ υπέρ της πρόσθετης χρηματοδότησης για την Ουκρανία, το Κογκρέσο θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο Ισραήλ.
Όπως σημειώνουν οι συντάκτες του άρθρου, το Ισραήλ είναι ιστορικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και βασικός σύμμαχός τους στη Μέση Ανατολή, ενώ η Ουκρανία δεν είναι καν εταίρος του ΝΑΤΟ.
Η αμερικανική εφημερίδα Hill κάνει επίσης λόγο για το δημοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ, το οποίο συγκρίνεται με το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο είναι γεμάτο διαφθορά.
Επιπλέον, το Ισραήλ έχει πλούσιους γείτονες, αλλά δεν πρόκειται να βοηθήσουν το Ισραήλ στην πολεμική προσπάθεια και είναι απίθανο να προέλθει βοήθεια από άλλη πηγή εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την Ουκρανία, της οποίας οι πλούσιοι γείτονες της ΕΕ, ειδικά η Γερμανία και η Γαλλία θα μπορούσαν να παράσχουν σημαντικά μεγαλύτερη βοήθεια».
Σύμφωνα με τους Roberts και Vance, οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν υπερβολική προσοχή στην Ουκρανία, ξοδεύοντας μεγάλα ποσά πόρων σε αυτήν σε βάρος συμμάχων όπως το Ισραήλ και η Ταϊβάν, και ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία θα επιδεινώσει αυτή την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης