Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Σε 3 φάσεις ο πόλεμος με τη Hamas - Στόχος, ένα νέο καθεστώς ασφάλειας στη Γάζα

Ισραήλ: Σε 3 φάσεις ο πόλεμος με τη Hamas - Στόχος, ένα νέο καθεστώς ασφάλειας στη Γάζα
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ περιέγραφε τις τρεις φάσεις του πολέμου με τη Hamas
Τα σχέδια και τους στόχους του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας παρουσίασε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant, μιλώντας σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας στο Τελ Αβίβ.
Όπως επεσήμανε, οι στόχοι περιλαμβάνουν την εξάλειψη της Hamas με την κατάργηση των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της και την πλήρη αφαίρεση κάθε ευθύνης που έχει το Ισραήλ στη Γάζα με τη δημιουργία ενός νέου «καθεστώτος ασφαλείας» στη Λωρίδα.

Οι τρεις φάσεις του πολέμου

Ο Gallant επεσήμανε στα μέλη της επιτροπής ότι ο πόλεμος θα έχει τρεις κύριες φάσεις.
«Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση, κατά την οποία πραγματοποιείται μια στρατιωτική εκστρατεία με (αεροπορικές επιδρομές) και αργότερα με (χερσαίο) ελιγμό με σκοπό την καταστροφή των επιχειρησιακών στελεχών και την καταστροφή των υποδομών, προκειμένου να ηττηθεί και να καταστραφεί η Hamas», λέει ο Gallant.
Στη δεύτερη φάση θα συνεχιστούν οι μάχες, αλλά σε χαμηλότερη ένταση, καθώς τα στρατεύματα εργάζονται για να «εξαλείψουν τους θύλακες αντίστασης».
«Το τρίτο στάδιο θα είναι η δημιουργία ενός νέου καθεστώτος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, η άρση της ευθύνης του Ισραήλ για την καθημερινή ζωή στη Λωρίδα της Γάζας και η δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας ασφαλείας για τους πολίτες του Ισραήλ και τους κατοίκους της [περιοχής γύρω από τη Γάζα]» επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης