Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική μείωση του αριθμού των ξένων μισθοφόρων που προτίθενται να γίνουν βορά στην κρεατομηχανή του ουκρανικού πολέμου

Δραματική μείωση του αριθμού των ξένων μισθοφόρων που προτίθενται να γίνουν βορά στην κρεατομηχανή του ουκρανικού πολέμου
Ξένες ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες απομακρύνουν τους ανθρώπους τους από την Ουκρανία - Η εποχή της μαζικής εισροής μισθοφόρων, τελείωσε
Σχετικά Άρθρα
Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, χιλιάδες ξένοι μισθοφόροι έχουν συρρεύσει στα ανοιχτά μέτωπα του καθεστώτος του Κιέβου.
Πολλοί από αυτούς είχαν μοιραίο τέλος, χάνοντας την ζωή τους από ρωσικές δυνάμεις.
Ο αριθμός των ξένων μισθοφόρων που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας πλέον μειώνεται, σταθερά και δραματικά, δήλωσε στο Sputnik ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της λαϊκής πολιτοφυλακής του Donbass Andrey Marochko.
«Κατά την ανάλυση των εισερχόμενων δεδομένων από πηγές πρακτορείων, της παρακολούθησης των ραδιοφωνικών κυμάτων, καθώς και των πληροφοριών απευθείας από τη γραμμή επαφής, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια σταθερή τάση μείωσης του αριθμού των ξένων μισθοφόρων στην ζώνη μάχης», είπε, επικαλούμενος δικές του πηγές.
Σύμφωνα με τον ειδικό, υπάρχουν πληροφορίες ότι ξένες ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες απομακρύνουν τους ανθρώπους τους από την Ουκρανία.
Ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή περίπου 2.000 ξένους μισθοφόρους, οι περισσότεροι από τους οποίους συγκεντρώνονται στην περιοχή Zaporozhye, σύμφωνα με ένα αναλυτικό σημείωμα που συνέταξε το υπουργείο Άμυνας και έλαβε ρωσική εφημερίδα.

Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, μαχητές από 88 χώρες έχουν φτάσει στην Ουκρανία.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι από την Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μεγάλος αριθμός ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών συμμετέχει στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η εποχή της μαζικής εισροής μισθοφόρων τελείωσε και εξηγούν ότι οφείλεται στις μεγάλες απώλειες.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το Κίεβο έχει εντείνει τη στρατολόγηση μισθοφόρων εν μέσω διακοπής των σχεδίων κινητοποίησης και προκειμένου να συγκαλύψει μεγάλες απώλειες μεταξύ των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Προσλαμβάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια της CIA, καθώς και στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή, όπως σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τις ΗΠΑ.
Περισσότεροι από 4.800 μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ενώ ο ίδιος αριθμός έχει διαφύγει από την Ουκρανία, σύμφωνα με το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης