Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Χρειάζεται και νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη σύγκρουση Ισραήλ - Hamas

Ρωσία: Χρειάζεται και νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη σύγκρουση Ισραήλ - Hamas
Τι δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Dmitry Polyansky
Η Ρωσία σχεδιάζει να ζητήσει νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να συζητηθούν λύσεις στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Dmitry Polyansky στο τηλεοπτικό κανάλι Solovyov Live.
«Σίγουρα θα συγκαλέσουμε άλλη μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Όπως έχει δείξει η πρακτική, κανείς εκτός από εμάς δεν τολμά να το κάνε», είπε.
«Όσον αφορά το ψήφισμα, δεν ξέρω πόσο σύντομα θα φτάσουμε στο στάδιο που θα προσπαθήσουμε ξανά να εγκρίνουμε ένα ψήφισμα.
Μάλλον, θα πρέπει πρώτα να περάσουμε από τη Γενική Συνέλευση, που είναι ένα όργανο του ΟΗΕ όπου και τα 193 κράτη-μέλη είναι παρόντα, και υπάρχει ένας τέτοιος κανόνας ότι εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτύχει να εκτελέσει τα καθήκοντά του για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας, αυτό το θέμα πηγαίνει στη Γενική Συνέλευση», είπε ο Polyansky.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η δέκατη έκτακτη σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.
"Υπάρχει συλλογική έκκληση από αραβικές και ισλαμικές χώρες που ζητούν να ξαναρχίσει η ειδική σύνοδος. Είναι κρίσιμο κάθε χώρα να μπορεί να έχει λόγο", πρόσθεσε.
Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν veto στο σχέδιο ψηφίσματος που συνέταξε η Βραζιλία για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.
Η Ρωσία απείχε από την ψηφοφορία, η οποία προκλήθηκε από το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε καταψηφίσει τις τροπολογίες του στο προσχέδιο που είχε συντάξει η Βραζιλία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο απείχε επίσης, ενώ τα άλλα δώδεκα μέλη υποστήριξαν το σχέδιο ψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης