Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Δε θα πετύχει τους στόχους του ελλείμματος η Πορτογαλία" - Ανησυχίες και για το 2011

Εντονη είναι η ανησυχία για την ικανότητα της πορτογαλικής κυβέρνησης να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει για το 2010, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο και τους στόχους του 2011.
Η συνεχής πτώση των φορολογικών εσόδων της Πορτογαλίας έχει αρχίσει να κατατάσσει τη χώρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία, για τις οποίες οι αγορές και οι αναλυτές αμφιβάλλουν αν καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους.
Οι αποδόσεις των πορτογαλικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκαν στο 6,6%, από 5,79% την Πέμπτη, στον απόηχο της διεύρυνσης του ελλείμματος κατλα 200 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του έτους. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση βλέπει να συρρικνώνονται τα έσοδα της κατά 7,6%.
Σύμφωνα με την Commerzbank η πορτογαλική κυβέρνηση δύσκολα θα τα καταφέρει να πετύχει το στόχο του 7,3% στο έλλειμμα του 2010, από το 9,4% το 2009. Μάλιστα, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στα έσοδα της κυβέρνησης περιλαμβάνεται και το έκτακτο κέρδος από την πώληση της Portugal Telecom, και το οποία ανήλθε στα 2,6 δισ. ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης