Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Πιέσεις των ΗΠΑ στο Ισραήλ για καθυστέρηση της χερσαίας εισβολής μέχρι την απελευθέρωση των ομήρων

CNN: Πιέσεις των ΗΠΑ στο Ισραήλ για καθυστέρηση της χερσαίας εισβολής μέχρι την απελευθέρωση των ομήρων
Οι δεύτερες σκέψεις της κυβέρνησης Biden
To Ισραήλ δέχεται έντονες πιέσεις από συμμάχους και κυρίως τις ΗΠΑνα καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι.
Δημοσίευμα του CNN την Κυριακή 22/10 ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στο Ισραήλ να καθυστερήσει την επικείμενη χερσαία επιχείρησή του στη Γάζα ώστε να επιτρέψει την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων της Hamas και την παροχή βοήθειας στη Γάζα.
Το Κατάρ, που ενεργεί ως μεσάζων για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ηγείται των συζητήσεων με τη Hamas για την απελευθέρωση των ομήρων από τότε που απήχθησαν από την οργάνωση πριν από δύο εβδομάδες.
Η απελευθέρωση δύο Αμερικανών που κρατούνταν από τη Hamas την Παρασκευή 20/10 σηματοδότησε ότι περισσότεροι από 200 περίπου άτομα που πιστεύεται ότι απήχθησαν από την ομάδα μπορεί να απελευθερωθούν μετά τη σύλληψή τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της οργάνωσης εναντίον του Ισραήλ πριν από δύο εβδομάδες.
Η [κυβέρνηση] πίεσε την ισραηλινή ηγεσία να καθυστερήσει λόγω της προόδου στο μέτωπο των ομήρων» και της ανάγκης μεταφοράς φορτηγών βοήθειας στη Γάζα, είπε ένα άτομο που γνωρίζει τις συζητήσεις.
Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος αρνήθηκε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν καθυστέρηση της χερσαίας εισβολής τους στη Γάζα.
«Αρνούμαστε αυτή την αναφορά.
Έχουμε στενό διάλογο και διαβουλεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση.
Οι ΗΠΑ δεν πιέζουν το Ισραήλ όσον αφορά τη χερσαία επιχείρηση», είπε ο αξιωματούχος.
Όταν ο πρόεδρος Joe Biden ρωτήθηκε το Σάββατο 21/10 εάν ενθάρρυνε το Ισραήλ να καθυστερήσει την εισβολή, απάντησε: «Μιλάω με τους Ισραηλινούς».

H μεταφορά βοήθειας και η κατάπαυση του πυρός

Το Κατάρ, ενεργώντας ως μεσάζων για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ηγείται των συζητήσεων με τη Hamas για την απελευθέρωση των ομήρων.
Σύμφωνα με διπλωμάτη που ενημερώθηκε για τις συνομιλίες, οι διαπραγματεύσεις περιελάμβαναν συνομιλίες για τη μεταφορά της τόσο αναγκαίας βοήθειας στη Γάζα και την ανάγκη για προσωρινή κατάπαυση του πυρός για τη απελευθέρωση των απαχθέντων.
Το Ισραήλ δεν έχει δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός.
Ο υπουργός Εξωτερικών Antny Blinken, στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC την Κυριακή (22/10), δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξος» ότι θα απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι, «αλλά η ουσία είναι ότι πρέπει να απελευθερωθούν.
Καθένας από αυτούς, τώρα, άνευ όρων».
Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, η στρατιωτική πτέρυγα της Hamas, ανέφεραν σε δήλωση το Σάββατο (21/10) ότι ήταν διατεθειμένες να απελευθερώσουν δύο «κρατούμενα άτομα» τα οποία προσδιόρισαν ονομαστικά.
Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahuου απάντησε στον ισχυρισμό, λέγοντας ότι δεν θα σχολιάσει την «ψευδή προπαγάνδα της Ηamas», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ «θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να φέρει όλους τους αιχμαλώτους και τους αγνοούμενους πίσω στην πατρίδα».
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-10-22_213744.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης