Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuleba (Ουκρανία): Η Ρωσία του Putin το πιο μοχθηρό κακό από το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο

Kuleba (Ουκρανία): Η Ρωσία του Putin το πιο μοχθηρό κακό από το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο
Η Ρωσία έχει δαπανήσει 167 δισεκατομμύρια δολάρια για τον πόλεμο της λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Η Ρωσία του Putin είναι το πιο μοχθηρό κακό από το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, ο οποίος υποστήριξε πως η Ρωσία έχει δαπανήσει 167 δισεκατομμύρια δολάρια για τον πόλεμο της κατά της Ουκρανίας από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2023.
Όπως είπε, τα ποσά αυτά αφορούν τις άμεσες πολεμικές δαπάνες καθώς και τον κατεστραμμένο στρατιωτικό εξοπλισμό.
«Με αυτά τα χρήματα, η Μόσχα θα μπορούσε να χτίσει σχεδόν 24.000 νηπιαγωγεία σε ολόκληρη τη Ρωσία, ή πάνω από 4.500 μαιευτήρια, ή περίπου 17.000 σχολεία ή περίπου 1.300 νοσοκομεία ή να ξαναχτίσει το 20% όλων των ασφαλτοστρωμένων δρόμων της.
Αντίθετα, οι Ρώσοι εγκληματίες πολέμου βομβάρδισαν ουκρανικά νηπιαγωγεία, μαιευτήρια, σχολεία και νοσοκομεία, καταστρέφοντας σχεδόν 120.000 δομές πολιτών συνολικά, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας επίθεσης στον τερματικό σταθμό Nova Poshta στο Kharkiv» τόνισε ο Kuleba, αναφέροντας πως η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας ήταν πολεμική επιλογή του Κρεμλίνου.
«Ο Putin και οι άλλοι Ρώσοι συνεργοί του πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη για τα εγκλήματά τους.
Πρέπει να φύγουν από την Ουκρανία και να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων των δικών τους ανθρώπων αντί να φέρνουν θάνατο και καταστροφή σε άλλα έθνη» ανέφερε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης